Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

“Κράξιμο” των Ταλιμπάν στον πρίγκιπα Χάρι – “Ας παίξει με το PlayStation”

“Κράξιμο” των Ταλιμπάν στον πρίγκιπα Χάρι – “Ας παίξει με το PlayStation”

“Ήρθε το πριγκιπόπουλο να συγκρίνει τον πόλεμο με το PlayStation του”, είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπντουλάχ Μουτζαχίντ, ειρωνευόμενος τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος σύγκρινε τον πόλεμο με τα βιντεοπαιχνίδια.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν υποστήριξαν σήμερα ότι ο πρίγκιπας Χάρι ενδέχεται να έχει «ψυχολογικά προβλήματα», έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του τρίτου στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, ο οποίος έκανε έναν παραλληλισμό ανάμεσα τη σκόπευση και βολή από το επιθετικό ελικόπτερό του και τα βιντεοπαιχνίδια.

«Εδώ βρίσκονται 49 χώρες με το πανίσχυρο οπλοστάσιό τους και δεν μπορούν να εξουδετερώσουν τους μουτζαχεντίν και τώρα έρχεται το πριγκιπόπουλο και συγκρίνει τον πόλεμο με τα παιχνίδια του, το PlayStation, ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάζει», ειρωνεύτηκε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπντουλάχ Μουτζαχίντ.

Χθες, το υπουργείο Αμύνης της Βρετανίας είχε ανακοινώσει πως ο πρίγκιπας Χάρι, που υπηρετεί ως συγκυβερνήτης-πυροβολητής σε ελικόπτερα Απάτσι, έχει αναχωρήσει από το Αφγανιστάν ολοκληρώνοντας την αποστολή 20 εβδομάδων της μονάδας του.

Ερωτηθείς από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association για την αφγανική εμπειρία, ο λοχαγός Γουέιλς (όπως καταγράφεται το όνομά του στα στρατιωτικά αρχεία), μίλησε για «χαρά», «διότι είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά να παίζει PlayStation και Xbox και συνεπώς μ’ αρέσει να πιστεύω πως μάλλον είμαι πολύ χρήσιμος με τους αντίχειρές μου» και πρόσθεσε πως από το πιλοτήριό του έχει σκοπεύσει και σκοτώσει Ταλιμπάν.

«Είναι ένας σοβαρός πόλεμος, είναι ένας πόλεμος ιστορικός, αντίστασης για εμάς και τον λαό μας», αντέτεινε ο Μουτζαχίντ. «Δεν παίρνουμε πολύ σοβαρά τα σχόλια αυτά, διότι όλοι έχουμε δει κι ακούσει πως μετά την επιστροφή τους από το Αφγανιστάν, πολλοί ξένοι στρατιώτες, κατακτητές, έχουν αναπτύξει ψυχολογικά προβλήματα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε