Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρασί 4 λιρών ένα από τα καλύτερα στον κόσμο!

Κρασί 4 λιρών ένα από τα καλύτερα στον κόσμο!

Ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο αξίζει μόλις 4,37 λίρες και πωλείται σε σούπερ μάρκετ!

Το La Moneda Reserva Malbec επικράτησε πέρυσι έναντι 16.000 αντίπαλων μπουκαλιών κρασιού σε τυφλή γευστική δοκιμή, κερδίζοντας τον διαγωνισμό Decanter World Wine Awards. Συγκέντρωσε 95 μονάδες από το Decanter στην κατηγορία του καλύτερου κόκκινου μονοποικιλιακού κρασιού με κόστος κάτω από 15 λίρες.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο κρασί ήταν τόσο μεγάλη που η Walmart άρχισε να το διαθέτει προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έναντι 6,96 δολαρίων. Πώς όμως ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο καταλήγει στα ράφια των Asda και Walmart; Η απάντηση βρίσκεται στην όχι και τόσο… ρομαντική παραγωγή του.

Το Malbec, σύμφωνα με την Washington Post, παράγεται από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα κρασιού της Χιλής Ranco Wines που διαθέτει περίπου 107 εκατομμύρια μπουκάλια κρασί σε πάνω από 25 χώρες κάθε χρόνο.

Πρόκειται για κρασί μαζικής παραγωγής σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές που μπορούν να κρατήσουν πολλά γαλόνια. Στην περίπτωση του La Moneda Reserva Malbec, το κρασί εμφιαλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά το κόστος. Το γεγονός επίσης ότι διατίθεται μόνο στο Asda σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχουν τα συνήθη κόστη μάρκετινγκ.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε