Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρατούσαν όμηρους δύο στελέχη της Siemens

Εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία της Siemens στη Γαλλία. ΦΩΤΟ REUTERS
Εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία της Siemens στη Γαλλία. ΦΩΤΟ REUTERS
Για αρκετές ώρες δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens AG κρατούνταν όμηροι στα γραφεία της εταιρείας από εργαζόμενους….

 

Το περιστατικό έγινε στα γραφεία της εταιρείας στην Γαλλία. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να γίνουν παραχωρήσεις όσον αφορά τους όρους για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις.
 
Εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι η διοίκηση της εταιρίας αρνήθηκε να δεχθεί τους όρους τους για πιο γενναιόδωρες προσφορές προς τους εργαζόμενους που αναμένεται να απολυθούν–ωστόσο ανέμεναν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την διαπραγμάτευση αξιωματούχων της αυτοδιοίκησης.
 
“Τα δύο στελέχη εγκατέλειψαν το κτίριο υπό τις αποδοκιμασίες των εργαζομένων”, δήλωσε ο Ζορζ Μπονκομπέν, εκπρόσωπος της επιτροπής των εργαζομένων στην μονάδα της Ζίμενς στη νοτιοανατολική Γαλλία. Το επεισόδιο προστέθηκε στις αρκετές bossnappings, ο όρος προέκυψε από τις λέξεις boss και kidnappings: νεολογισμός για τις απαγωγές αφεντικών, στη χώρα.
 
Ο υπουργός Βιομηχανίας Κριστιάν Εστροσί καταδίκασε το επεισόδιο και κάλεσε τους εργαζόμενους να απελευθερώσουν τα στελέχη. Επρόκειτο για ένα στέλεχος του τμήματος ανθρωπίνων πόρων και τον οικονομικό διευθυντή.
“Δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση όπου υπάρχει βία”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
 
Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου των εργαζομένων στη Siemens VAI, που παράγει μηχανήματα που χρησιμοποιούνται από την μεταλλουργία, επέκριναν την έκταση των σχεδιαζόμενων απολύσεων αλλά και το ύψος των αποζημιώσεων που προσέφερε η διοίκηση.
 
Ο Μπονκομπέν είπε ότι ο όμιλος σχεδιάζει να απολύσει 240 από τους 600 εργαζόμενους στην μονάδα και απέρριψε ως “ανήθικη” την προσφορά της εταιρίας για αποζημιώσεις από 5.000 ευρώ έως 24.000 ευρώ κατά περίπτωση.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε