Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Κρέας αλόγου: Αυστηρότερες ποινές σε όσους εξαπατούν τους καταναλωτές στη Ρουμανία

Κρέας αλόγου: Αυστηρότερες ποινές σε όσους εξαπατούν τους καταναλωτές στη Ρουμανία

Βελτίωση της νομοθεσίας και αυστηρές ποινές σε όσους εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό προωθεί η κυβέρνηση της Ρουμανίας, με αφορμή το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.

Στη βελτίωση της νομοθεσίας και την επιβολή αυστηρότερων ποινών σε όσους εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό, προσανατολίζεται η ρουμανική κυβέρνηση, με αφορμή το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που επηρεάζει αρνητικά μεταποιητικές βιομηχανίες, αλλά και τη διατροφική αλυσίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Μάλιστα, ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας Ντάνιελ Κονσταντίν δήλωσε, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας (Agrifish), ότι η Ρουμανία, όπως και άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ, έχουν προβλήματα σε σχέση με τη σήμανση των τροφίμων κι αυτό επιβάλλει τη βελτίωση της διαδικασίας, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ένωσης.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός, πρέπει να αναλάβει την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της νομοθεσίας και την επιβολή αυστηρότερων ποινών σε όσους εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό, τοποθετώντας πλαστές ετικέτες σήμανσης τροφίμων. Κατά τον ίδιο, είναι αναγκαία και η βελτίωση της νομοθεσίας για τη σήμανση των προϊόντων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλα τα εμπλεκόμενα – με τη διατροφική αλυσίδα – μέρη, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το κρέας που διατίθεται στο καταναλωτικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ανακαλούνται και από την Ελλάδα τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ – Ποσότητα βρέθηκε με DNA αλόγου στην Τσεχία

Ρουμανία: 100 κιλά κρέας αλόγου είχε δηλωθεί ως βοδινό

 

Και σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!

 

Μέτρα για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε