Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρέμασαν ερωμένη ποδοσφαιριστή

Κρέμασαν ερωμένη ποδοσφαιριστή
Ήταν 9 χρόνια στις φυλακές περιμένοντας την εκτέλεση της θανατικής ποινής που της είχε επιβληθεί για τη δολοφονία της συζύγου του ποδοσφαιριστή.
 

Πριν από λίγες ώρες,όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία,στις διαβόητες φυλακές του Evin στην Τεχεράνη,οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν δι΄απαγχονισμού την 40χρονη Shahla Jahed,μπροστά στα μάτια του εραστή της,Nasser Mohammadkhani,ο οποίος μεσουράνησε στο ιρανικό ποδόσφαιρο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 πριν γίνει προπονητής.
 
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna,η 40χρονη,την ώρα που της περνούσαν τη θηλειά στο λαιμό,προσευχόταν και μετά ξέσπασε σε κλάματα κραυγάζοντας ότι είναι αθώα.
 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της,το 2002 η εκτελεσθείσα είχε ομολογήσει μετά από αστυνομική πίεση,πως μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγο του ποδοσφαιριστή όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την ανάκληση της ομολογίας της.
 
Ο εραστής της είχε στην αρχή φυλακιστεί για μήνες,ως συνεργός στη δολοφονία,και αφέθηκε ελεύθερος όταν η κοπέλα εξαναγκάστηκε να ομολογήσει.
Όμως ως μοιχός δεν γλίτωσε τις 74 ”βουρδουλιές” ,ιδίως όταν το δικαστήριο δέχτηκε πως με την ερωμένη του κάπνιζαν όπιο.
 
Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλουν πως η 40χρονη δεν έτυχε δίκαιης δίκης αφού πριν από 2 χρόνια είχε γλιτώσει την εκτέλεση με δικαστική απόφαση που περιέργως άλλαξε μερικούς μήνες μετά,για να γίνει σήμερα η 146η εκτέλεση στο Ιράν μέσα στο 2010.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε