Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρίσιμη η κατάσταση της Γκιφορντς – Επικοινωνεί με το περιβάλλον – Δείτε το προφίλ του δράστη

ΦΩΤΟ REUTERS

Όσο καλή θα μπορούσε να είναι για κάποιον που φέρει τραύμα στο κεφάλι είναι η κατάσταση της Γκάμπριελ Γκιφορντς, ένα 24ωρο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στην Αριζόνα.

Οι θεράποντες ιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας βουλευτού. Και αυτό προκαλείται κυρίως από το γεγονός πως μπορεί να επικοινωνήσει και να ακολουθήσει απλές εντολές.
Παραμένει αποκλεισμένος ο τόπος του μακελειού - ΦΩΤΟ REUTERS
Εξακολουθεί, πάντως, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από αυτό», δήλωσε ο νευροχειρουργός Μάικλ Λεμόλ, σημειώνοντας: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος».
Κεριά στη μνήμη των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στη Γκίφορντς - ΦΩΤΟ REUTERS
Όλα τα θύματα του μακελειού στην Τουσόν τα οποία χρειάστηκε να υποβληθούν σε εγχείρηση, αναρρώνουν καλά, δήλωσε ο γιατρός Πίτερ Ρι του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Τουσόν.
Το σπίτι του 22χρονου που έβαψε τα χέρια του με αίμα - ΦΩΤΟ REUTERS
Η υπόθεση της αιματηρής επίθεσης κατά της Γκιφορντς έχει σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη. Η 40χρονη πολιτικός ήταν ο βασικός στόχος του 22χρονου δράστη, ο οποίος χαρακτηρίζεται προβληματική προσωπικότητα.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Λόοουνερ

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για δύο δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας βρίσκεται ο δράστης του μακελειού στην Τουσόν της Αριζόνα, Τζάρεντ Λι Λόουνερ. Ο 22χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία του Γκάμπριελ Ζίμερμαν, βοηθό της βουλευτού Γκάμπριελ Γκίφορντς και για τη δολοφονία του ομοσπονδιακού δικαστή Τζον Μ. Ρολ.

Του ασκήθηκαν επίσης κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας της βουλευτού των Δημοκρατικών Γκίφορντς, της Πάμελα Σάιμον και του Ρον Μπάρμπερ, και οι δύο μέλη του περιβάλλοντος της Γκίφορντς, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Αριζόνας Ντένις Κ. Μπερκ.

Ο κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης τη Δευτέρα στις 14:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) στο Φοίνιξ.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την αιματηρή υπόθεση δήλωσαν ότι βρήκαν ένα έγγραφο στην κατοικία του Λόουνερ, το οποίο αναφερόταν σε σχέδια δολοφονίας. Ένας φάκελος που βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του κατηγορούμενου περιελάμβανε ένα χειρόγραφο στο οποίο αναφέρεται «σχεδιάζω για το μέλλον» και «η δολοφονία μου» και το όνομα «Γκίφορντς» μαζί με την, όπως φαίνεται, υπογραφή του Λόουνερ.

Νωρίτερα ο διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ είχε παραδεχτεί πως πιστεύει ότι ένα δεύτερο άτομο, το οποίο αναζητούν οι αρχές, δεν εμπλέκεται άμεσα στο μακελειό.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του μακελειού

Με προτροπή του Μπάρακ Ομπάμα, τη Δευτέρα, ο αμερικανικός λαός θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού της Αριζόνα.

«Καλώ τους Αμερικανούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τα αθώα θύματα της παράλογης τραγωδίας στο Τουσόν της Αριζόνα, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτοί που εξακολουθούν να παλεύουν για τη ζωή τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα ανέβαλε εξάλλου επίσκεψή του σε μονάδα της General Electric αργότερα αυτήν την εβδομάδα λόγω του μακελειού, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης
“Έξυπνος αλλά προβληματικός” ο δολοφόνος της Αριζόνα – Ψάχνουν και 2ο ύποπτο 

22χρονος έσπειρε τον θάνατο σε εκδήλωση γερουσιαστή – Έξι νεκροί – Με σφαίρα στο κεφάλι η πολιτικός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε