Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρίσιμο δημοψήφισμα στην Τουρκία – Οριακό «ναι» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

ΦΩΤΟ REUTERS

Στις κάλπες για να αποφασίσουν την τύχη των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν προσέρχονται την προσεχή Κυριακή οι πολίτες της Τουρκίας.

Το δημοψήφισμα αντιμετωπίζεται ως «στοίχημα» για την κυβέρνηση Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς θα δείξει τις τάσεις της εκλογικής φάσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2011.

Νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας έδειξε ότι μικρή πλειοψηφία των ψηφοφόρων προτίθεται να ταχθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν αποκλείεται επίσης οι αναποφάσιστοι να είναι εκείνοι που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ιδιωτική εταιρεία A&G και έδειξε πως 51% αυτών που απάντησαν σχεδιάζουν να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, έναντι 49% που σχεδιάζουν να ψηφίσουν εναντίον τους. Η δημοσκόπηση έδειξε πως 10-11% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστοι.

«Ο νικητής του δημοψηφίσματος θα είναι όποιος πείσει τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν», δήλωσε ο διευθυντής της A&G Αντίλ Γκουρ στην εφημερίδα Ταράφ. «Το αποτέλεσμα θα είναι με μικρή διαφορά. Δεν θα είναι έκπληξη αν κερδίσει το όχι», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε