Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Κριστίνα δεν είσαι βασίλισσα!”: χιλιάδες Αργεντίνοι στους δρόμους κατά της Κίρσνερ (ΦΩΤΟ)

“Κριστίνα δεν είσαι βασίλισσα!”: χιλιάδες Αργεντίνοι στους δρόμους κατά της Κίρσνερ (ΦΩΤΟ)

Το πλακάτ που καλεί την Κριστίνα Κρίσνερ να θυμηθεί ότι είναι πρόεδρος και όχι βασίλισσα τα λέει… όλα για το πως νιώθει ο λαός της, μόλις ένα χρόνο μετά τη σαρωτική επανεκλογή της!

Ήταν Οκτώβριος του 2011 όταν η Κριστίνα Φερνάντερ Κρίσνερ επανεξελέγη στην προεδρία της Αργεντινής, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό σχεδόν στο 54%. Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε, υπέγραψε (τον Αύγουστο) την επιταγή με την οποία η Αργεντινή ξεπλήρωσε το χρέος της, τα έβαλε με την Ισπανία και έφερε την Αργεντινή ξανά στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας!

Ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 25%, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τόσο που οι Αργεντίνοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και τα σχέδια της Κιρσνερ να μεταρρυθμίσει το Σύνταγμα για να μπορέσει να διεκδικήσει και τρίτη προεδρική θητεία, έβγαλαν τους πολίτες στους δρόμους. Η δημοτικότητά της, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, έχει κατρακυλήσει στο 30%!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη και δεν δοθούν αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέχρι τον Δεκέμβριο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Οι εικόνες από το Μπουένος Άϊρες είναι εντυπωσιακές. Λαοθάλασσα πραγματική κατά της Κίρσνερ, που κάποτε συγκρίθηκε ακόμη και με την Εβίτα Περόν!
"Φτάνει η ανασφάλεια, φτάνει η διαφθορά! Η Αργεντινή δεν έχει δικαιοσύνη! ΦΤΑΝΕΙ!!"
Χιλιάδες Αργεντίνοι “βούλιαξαν” το Μπουένος Άιρες αλλά και άλλες πόλεις. Επίσης, Αργεντίνοι που ζουν στο εξωτερικό διοργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο.

“Φτάνει η διαφθορά”, “Να σώσουμε τη Δημοκρατία”, “Ανεξάρτητη δικαιοσύνη”, έγραφαν ορισμένα από τα πανό της διαδήλωσης που ξετυλίχθηκε μέσα από την κεντρική λεωφόρο Ντε Μάγιο του Μπουένος Άιρες.
Τρίτη θητεία είπατε;
"Κριστίνα, όχι άλλα χρέη!"
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στα μεσαία στρώματα, διαμαρτύρονταν και για τους περιορισμούς στην αγορά συναλλάγματος οι οποίοι ετέθησαν σε ισχύ τον περασμένο χρόνο και τούς εμποδίζουν να μετατρέψουν τα συνεχώς υποτιμώμενα πέσος τους σε δολάρια, τροφοδοτώντας τη μαύρη αγορά.
"Φτάνει με τα ψέμματα και την κλοπή! Όχι άλλα ψέμματα Κριστίνα"
Βγήκαν πάλι οι... κατσαρόλες
"Όχι στην καταπίεση του αντιπολιτευόμενου Τύπου"
"Κριστίνα, πρόεδρος είσαι όχι βασίλισσα της Αργεντινής"


“Δεν υπάρχει πραγματική δουλειά: οι άνθρωποι που ζουν στις συνοικίες έξω από τους Μπουένος Άιρες δεν καταφέρνουν να βγουν από τη φτώχεια”, δήλωσε 65χρονη διαδηλώτρια.
“Βρίσκομαι εδώ διότι υπερβολικά πολλοί νέοι πεθαίνουν (θύματα της εγκληματικότητας) και διότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη”, δήλωσε μία ηλικιωμένη διαδηλώτρια “Δεν θέλω να ζω μέσα στον φόβο”, έγραφε ένα πανό.



"Κριστίνα, δώσε μας πίσω τη χώρα! Δεν ψηφίσαμε ούτε ανεκτικότητα στην απάτη ούτε στην ηθική και οικονομική κατάπτωση"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”H Αργεντινή κινδυνεύει να ξανα-χρεοκοπήσει”

Κατασχέθηκε το εκπαιδευτικό πλοίο του ΠΝ της Αργεντινής, λόγω χρέους από τη πτώχευση

Ιστορική ημέρα! Σήμερα η Αργεντινή ξεχρέωσε τους πολίτες της!

Η Αργεντινή θέλει την… Κριστίνα της!

Σοκαρισμένη η Αργεντινή: πάσχει από καρκίνο η Κίρσνερ

“Επιτυχής” η επέμβαση της Κριστίνα Κίρσνερ

Έσωσε την φωτογραφία της προέδρου της Αργεντινής ως.. “σκύλα”!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε