Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρούσματα E.coli και στην Βρετανία

REUTERS
REUTERS
Επτά κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli. Ήρθαν από την Γερμανία. 17 οι νεκροί στην χώρα. Αντιδράσεις από την ΕΕ για το μπλόκο της Ρωσίας.
Επτά κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli, που όλα έχουν σχέση με τη Γερμανία, καταγράφηκαν στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας.
 
Τρεις από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν είναι Βρετανοί οι οποίοι είχαν διαμείνει πρόσφατα στη Γερμανία, οι τέσσερις άλλοι είναι γερμανοί πολίτες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, διευκρίνισε η υπηρεσία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Το βακτήριο E.coli έχει προκαλέσει μια θανατηφόρα επιδημία διάρροιας η οποία ξεκίνησε από τη Γερμανία και επεκτείνεται στην Ευρώπη. Έχει προκαλέσει ήδη 17 νεκρούς.
 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από τη Ρωσία εξηγήσεις για το εμπάργκο που επέβαλε στα φρέσκα λαχανικά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της θανατηφόρας επιδημίας του βακτηριδίου E.coli, μέτρο που οι Βρυξέλλες χαρακτήρισαν σήμερα “δυσανάλογο”.
 
Η ρωσική υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών απαγόρευσε σήμερα την εισαγωγή φρέσκων λαχανικών προερχόμενων από “όλες τις χώρς της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και κάλεσε τους ρώσους πολίτες “να ξεχάσουν τα εισαγόμενα λαχανικά προς όφελος των ντόπιων προϊόντων”. Τα λαχανικά εισαγωγής που υπήρχαν ήδη στη Ρωσία κατασχέθηκαν.
 
“Είναι δυσανάλογο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Βενσάν, εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα δημόσιας υγείας.
 
“Η Επιτροπή θα γράψει στις ρωσικές αρχές για να ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό (το ρωσικό εμπάργκο) αντιπροσωπεύει από 3 ως 4 δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών προϊόντων που εξάγονται κάθε χρόνο, με πρώτο προϊόν τα μήλα”, πρόσθεσε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε