Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Ευρώπη – Φώτο και Βίντεο

Κύμα ψύχους σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη ενώ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επέλαση του χιονιά. Προετοιμασίες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Μεταφορές τα αεροδρόμια στην Ευρώπη ετοιμάζονται ώστε να μην προκληθεί ταλαιπωρία για τους επιβάτες. Σημειώνεται ότι πέρσι πάνω από 35.000 πτήσεις είχαν ακυρωθεί, ενώ χιλιάδες ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν.

Λευκά Χριστούγεννα στη Μεγάλη Βρετανία, με τις αρχές Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιούν για παγετό ως τη Δευτέρα. Περιμένουν ακόμη να συνεχιστούν οι βροχές και οι χιονοθύελλες που πλήττουν τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή το χιόνι στη Γλασκώβη ήταν 6 εκ. και στη Βόρεια Ιρλανδία τέσσερα. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κάτω από -1 στη νότια Μ. Βρετανία και -5 στη Σκοτία.

Αγγλικό ρόδο... καλυμμένο με χιόνι

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών παρουσιάστηκαν προβλήματα στους δρόμους αλλά και καθυστερήσεις πτήσεων σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Λούτον.

Θύελλα έπληξε το Σάββατο τη Γαλλία και την Ελβετία, όπου ένα τρένο εκτροχιάστηκε και ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια της Ζυρίχης και της Βασιλείας.

Στη Γαλλία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ συγκεκριμένα στη Βρετανη αρκετές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους.

Η καταιγίδα “Γιοακίμ” είχε σαν αποτέλεσμα να προσαράξει και ένα φορτηγό πλοίο στις ακτές της Βρετάνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε