Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Κύμα” παραιτήσεων στην καθολική εκκλησία

Νέος
Νέος

Ένας επίσκοπος, στη βελγική πόλη Μπριζ, παραιτήθηκε για τη συμμετοχή του σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Belga, επικαλούμενο συγγενή του ιεράρχη. Ωστόσο, δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν τον 74χρονο Ροζέ Βανγκχελούβε να παραιτηθεί μετά από 25 χρόνια ως επίσκοπος της Μπριζ.

Η επίσημη επιβεβαίωση για την παραίτησή του πρόκειται να ανακοινωθεί από το Βατικανό στη Ρώμη, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα “Le Soir”.

Στο μεταξύ, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας απηύθυνε έκκληση στην καθολική εκκλησία να προσφέρει αποζημιώσεις στα θύματα του παιδόφιλου κλήρου καθώς έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ώστε να ληφθούν μέτρα για να μην συμβούν εκ νέου τέτοιες κακοποιήσεις.

Περίπου 60 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέλη οργανισμών πρόνοιας και εκπρόσωποι της εκκλησίας αναμένεται να βρεθούν τους υπόλοιπους μήνες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση, που διαιωνίζεται όχι μόνο εντός των καθολικών εκκλησιών αλλά και σε γειτονικά μη εκκλησιαστικά σχολεία και ορφανοτροφεία.

Η γερμανική νομοθεσία αναγνωρίζει μόνο την επιβολή, δικαστικά, αποζημιώσεων για οικονομικές απώλειες και δεν επιτρέπει την επιβολή ποινικών ποινών. Ωστόσο η καθολική εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιρλανδία πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αντίθετα η εκκλησία της Γερμανίας έχει καταβάλει ευτελή ποσά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε