Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κυνηγώντας τους… χάκερ!

Δεκαέξι άτομα συνέλαβε το FBI στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε χθες το βράδυ, και τα οποία, μετά από έρευνα φέρονται να ανήκουν στην ομάδα των πειρατών της πληροφορικής με τον τίτλο “Ανώνυμοι”.

Πάνω από 20 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ολλανδία, ως μέλη της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία Anonymous, μετά από αστυνομικές έρευνες για τις κυβερνο-επιθέσεις.
 
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Φλόριντα, το Σαν Φρανσίσκο, την Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσι, όπου το FBI ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 16 άτομα.
 
Ανάμεσα στους συλληφθέντες στις ΗΠΑ οι 14 θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στην ιστοσελίδα PayPal.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες του FBI κατάσχεσαν υπολογιστές και ηλεκτρονικά αρχεία σε τουλάχιστον έξι σημεία στο Λονγκ Άιλαντ, το Μπρούκλιν και το Μπρονξ.
 
Στη Βρετανία ένας έφηβος συνελήφθη στο Λονδίνο και άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την ολλανδική αστυνομία.
 
Κατά το παρελθόν οι Anonymous είχαν εξαπολύσει διαδικτυακές επιθέσεις στους ιστότοπους της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, την Motion Picture Association of America και την Recording Industry Association of America.
 
Οι Anonymous έγιναν παγκοσμίως γνωστοί αφότου κατάφεραν να «ρίξουν» τις ιστοσελίδες των MasterCard, Visa and PayPal σε ένδειξη συμπαράστασης στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.
 
Μεταξύ άλλων έχουν συνδεθεί με κυβερνοεπιθέσεις κατά των CIA, Sony, Fox News, Arizona Department of Corrections και της Booz Allen Hamilton.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε