Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κυνικός Σόιμπλε: "Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους ας αναλάβει τις ευθύνες του"

Κυνικός Σόιμπλε: `Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους ας αναλάβει τις ευθύνες του`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2013 | 09:56

Προκαλώντας ακόμα περισσότερο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα με απίστευτο κυνισμό: "όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του".

"Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.

Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε "οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο ... αυτό θα ήταν ανεύθυνο", είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι "το κυπριακό οικονομικό μοντέλο", που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, "χρεοκοπεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα στον αέρα! - Δεν περνάει το νέο σχέδιο κουρέματος από την Κυπριακή Βουλή - Αναζητούν μάταια μέχρι στιγμής εναλλακτική λύση!

Κούρεμα στις καταθέσεις μόνο πάνω από 100.000 ευρώ στην Κύπρο – Ψηφοφορία το απόγευμα στη Λευκωσία, σύσκεψη αρχηγών στην Αθήνα
Η Κίνα έριξε σωσίβιο 30 δισ. αλλά η Κύπρος δεν το... έπιασε ποτέ!

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο