Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κυπριακό: “Υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά, που βρισκόμαστε στο παρά ένα για ανταλλαγή χαρτών με βάση αυτά που συμφωνούνται ανάμεσα στους δύο ηγέτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, στη Γενεύη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι σήμερα (11-01-2017) το απόγευμα, στις 17:45, θα συναντηθούν εκ νέου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και θα συνεχίσουν τη συνομιλία τους για το εδαφικό και αν συμφωνήσουν, τότε κάθε πλευρά θα υποβάλλει το δικό της χάρτη και θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες αν ανταποκρίνονται σε ότι έχει συμφωνηθεί.

Παράλληλα, ανάφερε ότι σήμερα συζητείται επίσης και το θέμα της διακυβέρνησης και έχει σημειωθεί πρόοδος στον τρόπο που θα τροποποιείται το Σύνταγμα.

Ο εκπρόσωπος της Κύπρου χαρακτήρισε ανεύθυνες τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας και ζήτησε να υπάρξει λογική και προσοχή ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα αυτή την κρίσιμη ώρα.

«Επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα, επειδή κάποιες ενέργειες έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα, επειδή δεν υπάρχει λογική σε αυτές τις ενέργειες παρακαλώ να είστε προσεχτικοί ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα», δήλωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε