Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Από βδομάδα ίσως αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Από βδομάδα ίσως αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Διαφωνίες για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα χρειαστεί η Κύπρος. Από βδομάδας αρχίζουν κατά πάσα πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Η τελική διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα αρχίσει το συντομότερο δυνατόν «και οπωσδήποτε εντός του μήνα», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμο το πακέτο των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης στις εισηγήσεις της Τρόικας.

 
Ο κ. Σιαρλή προέβη σε δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της τελευταίας σύσκεψης μεταξύ της Κυβέρνησης και των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων στο Υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στις εισηγήσεις της Τρόικας.
 
Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στα δημοσιονομικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και στις τρεις συναντήσεις με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων καταγράφηκαν «σημεία συναντίληψης σε πολλούς τομείς».
 
Ο κ. Σιαρλή είπε, επίσης, ότι «υπήρξαν όμως και κάποια σημεία επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», προσθέτοντας ότι «επί του συνόλου, πιστεύω ότι έχουμε ένα ικανοποιητικό πακέτο».
 
Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο κεφάλαιο της ανακεφαλαιοποήσης των τραπεζών υπήρξε σύγκλιση απόψεων.
 
Ο κ. Σιαρλή είπε ότι «σήμερα θα γίνει η σύνοψη των όσων έχουν κατατεθεί από όλους» κατά τις τελευταίες τρεις συναντήσεις, σημειώνοντας ότι «οι συγκλίσεις είναι ξεκάθαρες και οι διαφορές έχουν εντοπιστεί».
 
Όπως είπε, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνάντηση με τους συνδικαλιστές, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα συνάντηση των αρχηγών των Κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί ο τελικός γύρος διαβουλεύσεων στο εσωτερικό μέτωπο προκειμένου να ετοιμαστεί το τελικό κείμενο των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης για να αρχίσει η τελική διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
 
Σημείωσε ότι η τελική διαπραγμάτευση θα αρχίσει το συντομότερο δυνατόν «και οπωσδήποτε εντός του μήνα», ενώ απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο Υπουργός συμφώνησε με το ενδεχόμενο η διαπραγμάτευση με την Τρόικα να αρχίσει εντός της προσεχούς εβδομάδας.
 
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του η αίτηση μας για χρηματοδότηση θα έχει θετική κατάληξη.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε