Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύπρος: Άρχισαν οι πτήσεις από το νέο αεροδρόμιο

Άρχισαν το πρωί οι πτήσεις από το νέο υπερσύγχρονο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.
 

 

Μετά από 35 χρόνια η Κύπρος απόκτησε το νέο της αεροδρόμιο αφού αυτό που υπήρχε δίπλα από το σημερινό έγινε το κεντρικό αεροδρόμιο του νησιού μετά την εισβολή και την κατάληψη του Αεροδρομίου Λευκωσίας.
 
 
Στις 07.19 έγινε η πρώτη άφιξη πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών από το Αμάν της Ιορδανίας. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 62 επιβάτες, πέρασε κάτω από αψίδα νερού, την οποία σχημάτισαν οχήματα της πυροσβεστικής.
Τους επιβάτες υποδέχτηκαν ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαΐδης, εκπρόσωποι των Κυπριακών Αερογραμμών και της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου HERMES.
 
Στις 08.00 αναχώρησε το πρώτο αεροσκάφος, επίσης των Κυπριακών Αερογραμμών, για την Αθήνα. Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν τις πτήσεις τους από το νέο αεροδρόμιο στις 17 Νοεμβρίου.
 
Το νέο αεροδρόμιο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το παλιό, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 7,5 εκατομμυρίων ταξιδιωτών το χρόνο.
Οι πρώτοι επιβάτες, ανάμεσά τους και αλλοδαποί, που πέρασαν το πρωί τις πύλες του νέου αεροδρομίου, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εικόνα την οποία αντίκρισαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε