Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Κυρία Μερκελ, βοηθήστε μας!»

«Κυρία Μερκελ, βοηθήστε μας!»

Μια μάλλον περίεργη έκκληση δέχτηκε η Γερμανίδα καγκελάριος. Όχι δε βγήκε από τα χείλη ούτε Ελλήνων, ούτε Ισπανών, ούτε και Ιταλών. Συμπατριώτες της είναι που της ζητούν βοήθεια!

Πρόκειται για Γερμανούς ανταποκριτές στην Κίνα, που ζητούν από την καγκελάριο να παρέμβει για να σταματήσουν οι παρενοχλήσεις στο δημοσιογραφικό τους έργο από τις κινεζικές αρχές.

Οι δημοσιογράφοι με επιστολή τους, ζητούν από την Γερμανίδα καγκελάριο να θέσει το θέμα στις υψηλόβαθμες κινεζικές αρχές, κατά τις συναντήσεις που θα έχει στο Πεκίνο, την επόμενη εβδομάδα.

Στην επιστολή τους προς την καγκελάριο παραπονιούνται για επαναλαμβανόμενη και αυθαίρετη παρενόχληση στο έργο τους από τις κινεζικές αρχές

«Η συμπεριφορά της αστυνομίας και της κρατικής ασφάλειας που εκούσια παρεμποδίζουν το έργο μας δεν έχει αλλάξει, ακόμα και σε κραυγαλέα ζητήματα. Μας απειλούν, λέγοντάς μας, ότι δεν θα ανανεώσουν τις βίζες μας αν μεταδώσουμε “ευαίσθητα” θέματα », αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιστολή υπογράφεται από 15 Γερμανούς δημοσιογράφους και τη Μελίσα Τσαν, Αμερικανίδα δημοσιογράφο του αραβικού δικτύου Αλ Τζαζίρα η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Κίνα, τον περασμένο Μάιο.

Η καγκελάριος Μέρκελ, συνοδευόμενη από αρκετά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, θα είναι στο Πεκίνο στις 30 Αυγούστου και 31 για τον δεύτερο γύρο των σινο-γερμανικών διαβουλεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ πάει… Πεκίνο!

Πυρετός στην Ευρώπη! Η Μέρκελ θα δει και τον Μόντι στις 29/8

Μετά τον Ολάντ και τον Σαμαρά και ο Ντόναλντ Ντακ θα δει τη Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε