Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

«Κύριε Όλαντ, σας ψήφισα και με απογοητεύσατε»

«Κύριε Όλαντ, σας ψήφισα και με απογοητεύσατε»

Έξαλλος με τον Φρανσουά Ολάντ και τους ανύπαρκτους χειρισμούς του στο θέμα της Συρίας είναι ο Γάλλος διανοούμενος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί.

“Έχω απογοητευτεί από τον Ολάντ, τον ψήφισα…Ενώπιον αυτού που πιθανόν να είναι το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό γεγονός της πενταετίας, αυτή η αναβλητικότητα, αυτός ο χείμαρρος ωραίων λόγων χωρίς αποτέλεσμα, δεν είναι πλέον δυνατό να συμβαίνει”, τόνισε ο Λεβί στην εφημερίδα Parisien/Aujourd’hui και ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να δείξει μεγαλύτερη αυστηρότητα απέναντι στις σφαγές που διαπράττει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Κατά τον Λεβί ο Ολάντ δεν τήρησε τις υποσχέσεις του: “στις 29 Μαΐου μιλούσε για καταδίωξη του Μπασάρ αλ Ασαντ. Και δεν απέκλεισε κανένα μέσο, ακόμα και στρατιωτικό. Σήμερα απέχουμε πολύ από αυτό”, είπε.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γαλλία θα πρέπει να προσπεράσει το βέτο της Ρωσίας και της Κίνας ώστε να αντισταθμίσει την αξιοθρήνητη αποτυχία των Ηνωμένων Εθνών και να σφυρηλατήσει μια ad hoc συμμαχία με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τους Τούρκους, υπογραμμίζει ο Λεβί.

Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί καταλήγει τονίζοντας πως “ο Ασαντ είναι πιο απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο απ’ό,τι ο Καντάφι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 45.000 πρόσφυγες από την Συρία στην Τουρκία

Ιράν:Ορισμένες χώρες έδιωξαν τον Ανάν από την Συρία

Παραιτήθηκε ο Κόφι Άναν από μεσολαβητής για τη συριακή κρίση

Συνεχίζεται η “σφαγή” στη Συρία – Νέες συγκρούσεις σε Χαλέπι και Δαμασκό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε