Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Lady Dai: Η πιο “ζωντανή” μούμια 2.000 ετών! [pics]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILYMAIL
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILYMAIL

Εντύπωση προκαλεί το πτώμα της Xin Zhui, με τη μούμια της να παραμένει σχεδόν άθικτη 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό της!

Το απαλό δέρμα, τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες της Lady of Dai και το γεγονός πως τα χέρια και τα πόδια της μπορούν ακόμα να λυγίσουν προκαλούν έκπληξη και δεν θεωρείται φυσικά τυχαία η πιο καλοδιατηρημένη μούμια που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.

H Xin Zhui, που ήταν παντρεμένη με τον Marquis of Dai, έζησε κατά τη δυναστεία των Han. Όταν πέθανε πριν πάνω από 2.000 χρόνια ήταν υπέρβαρη και πιστεύεται ότι υπέφερε από υψηλή αρτηριακή πίεση, φραγμένες αρτηρίες και διαβήτη, ενώ είχε και σοβαρά προβλήματα καρδιάς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILYMAIL

Ο τάφος της ανακαλύφθηκε μέσα σε λόφο στο Hunan στην Κίνα όπου οι εργάτες προσπαθούσαν να βρουν ένα καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών. Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι ήταν άθικτα όλα τα εσωτερικά της όργανα!

Είναι τόσο μεγάλο το μυστήριο που περιβάλλει την υπόθεση που παίζεται μιούζικαλ για τη ζωή της Lady Dai στην Κίνα. Το σόου “Beauty of the Han Dynasty” περιγράφεται ως μια όμορφη ιστορία για τη Lady Dai και τον σύζυγό της Li Cang. Παίζεται στην πόλη Changsha, πρωτεύουσα της επαρχία Hunan όπου ανακαλύφθηκε η μούμια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILYMAIL: ΠΩΣ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Μετά την ανάλυση της μούμιας, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Lady Dai πέθανε γύρω στα 50 από καρδιακή νόσο λόγω του τρόπου ζωής της. Το σώμα της ήταν τόσο καλά διατηρημένο που πιστεύουν ότι το τελευταίο πράγμα που έφαγε πριν από τον θάνατό της ήταν πεπόνι.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε