Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Η Κύπρος πρέπει να κουρέψει τις καταθέσεις της

Λαγκάρντ: Η Κύπρος πρέπει να κουρέψει τις καταθέσεις της

Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της εισαγωγής “περισσότερο προοδευτικών ποσοστών” στην έκτακτη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, που πρέπει να αποφέρει 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστιν Λαγκάρντ για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την στάση της στο θέμα.

Η κυπριακή κυβέρνηση “οφείλει τώρα να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της”, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Φρανκφούρτη, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή της προς την προσπάθεια άμβλυνσης του βάρους της φορολόγησης των καταθέσεων επί των μικρότερων καταθετών.

Υπενθυμίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει την συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτή η λύση “είναι βιώσιμη και πλήρως χρηματοδοτούμενη” και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για μία “περισσότερο προοδευτική φορολόγηση” των τραπεζικών καταθέσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος επί των μικρότερων καταθετών.

Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος οφείλει να περιορίσει το μέγεθος του τραπεζικού της τομέα και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή του. “Ο περιορισμός των τραπεζών στον προσήκον μέγεθός τους και η αναδιάρθρωσή τους με τάξη είναι ένα από τα κεντρικά σημεία της συμφωνίας” του Σαββάτου επί του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, είπε. Η Κύπρος δεσμεύθηκε επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ξέπλυμα χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστασιάδης: Η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων – Έχω εναλλακτικό σχέδιο!

Το νέο νομοσχέδιο της Κύπρου – “Σπάνε” τις τράπεζες σε καλές και κακές – Κινδυνεύουν οι ανασφάλιστες καταθέσεις

Όλα στον αέρα! – Δεν περνάει το νέο σχέδιο κουρέματος από την Κυπριακή Βουλή – Αναζητούν μάταια μέχρι στιγμής εναλλακτική λύση!

Η Κίνα έριξε σωσίβιο 30 δισ. αλλά η Κύπρος δεν το… έπιασε ποτέ!

Κυνικός Σόιμπλε: “Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους ας αναλάβει τις ευθύνες του”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε