Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λαγκάρντ: “Η βοήθεια προς την Ελλάδα, πρέπει να αυξηθεί κατά δεκάδες δισεκατομμύρια”!

REUTERS

Νέα σενάρια για μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Τι αποκαλύπτει γερμανική εφημερίδα για την συνάντηση Λαγκάρντ με Μέρκελ.

   Η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά “ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων” ευρώ η βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της την Τρίτη στο Βερολίνο, σύμφωνα με μια γερμανική κυβερνητική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Handelsblatt (στο φύλλο της Πέμπτης).

    Αυτή η πηγή ανέφερε επίσης ότι η κ. Λαγκάρντ και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην βοήθεια προς την Ελλάδα, ακόμα και αν γίνουν παραχωρήσεις λιγότερο σημαντικές από το αναμενόμενο.

    “Αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι πρώτη προτεραιότητα της ευρωζώνης στις αρχές του 2012 είναι να εξασφαλίσει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί προτού η Ευρώπη μπορέσει να αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

    “Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να αποφασίσει για ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα και να οριστικοποιήσει αυτές τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να εστιάσουμε στα δομικά προβλήματα στην ευρωζώνη”, δήλωσε η κ. Μέρκελ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

    Η καγκελάριος ανέφερε εξάλλου την Ιταλία και την κυβέρνηση τεχνοκρατών ως παράδειγμα για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα .

    Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι «θα γίνουν προσπάθειες για την ανεύρεση της καλύτερης λύσης, η οποία θα βασίζεται σε δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως έγιναν και κατά τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία από την κυβέρνηση τεχνοκρατών» και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να αποκλείσει τις μικρότερες εθνικές οικονομίες της Eυρωζώνης. Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, συζητήθηκε και “η ενίσχυση και ενεργοποίηση του ταμείου διάσωσης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα να συμβάλει ώστε να καταστεί ‘λειτουργικό’ το ευρωπαϊκό ταμείο».

   «Η Γερμανία είναι έτοιμη να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια στο ταμείο ESM, αν το κάνουν και άλλες χώρες», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης :

Τώρα τρέχουν να μας σώσουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε