Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λάγκερφελντ: “Ο Ολάντ είναι ηλίθιος και καταστροφικός”

REUTERS
REUTERS

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο Ολάντ για την απόφασή του να επιβάλει υψηλό συντελεστή φορολόγησης στους πλουσίους

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατηγορώντας τον ότι “καταστρέφει την γαλλική οικονομία” λόγω του ότι προώθησε την επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, χωρίς να διστάσει να τον καθυβρίσει: τον χαρακτήρισε “ηλίθιο”, σε μια συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της ισπανικής έκδοσης του γυναικείου περιοδικού Marie Claire.
Ο Λάγκερφελντ, διευθυντής δημιουργικού του οίκου Σανέλ, συνέκρινε τον Ολάντ με τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο. “Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο”.
Η πελατεία του Channel είναι τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.
Οι επιθετικές δηλώσεις του Λάγκερφελντ ακολουθούν αυτές πολλών Γάλλων επιχειρηματιών, που ενίστανται για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του γαλλικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Η γαλλική προεδρία ως τώρα δεν σχολίασε τις δηλώσεις αυτές.
Το επεισόδιο καταγράφεται ενώ η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου φθίνει (41%, από 60% όταν είχε εκλεγεί).
Ο ασπρομάλλης Λάγκερφελντ, γερμανικής καταγωγής, χαρακτηρίζεται εκκεντρικός και διόλου συμβατικός χαρακτήρας.

Στη συνεργασία του με τον Channel έχει σχεδιάσει μερικές από τις ακριβότερες δημιουργίες του οίκου μόδας.

Πρόκειται, είπε στο Μαρί Κλερ, για “καταστροφή”: ο Ολάντ “θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους”, και “ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις (. . .) οι ξένοι δεν θα επενδύσουν ποτέ ξανά στη χώρα μου”. Ακόμα, υποστήριξε πως “πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη”.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε