Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάθη παραδέχθηκε ο Θαπατέρο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας παραδέχτηκε “λάθη στη διαχείριση”, για να εξηγήσει την συντριπτική ήττα των Σοσιαλιστών.

“Κάναμε λάθη στη διαχείριση και στην επικοινωνία”, είπε ο Θαπατέρο μιλώντας σε στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, περίπου μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία που έδωσαν μεγάλη νίκη στον Μαριάνο Ραχόι, επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Θαπατέρο απέδωσε τα εκλογικά αποτελέσματα στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ισπανία, η οποία έχει ποσοστό ανεργίας 21,52, το υψηλότερο στις βιομηχανικές χώρες.

“Δεν είναι δικαιολογία. Η βασική εξήγηση για τα ιδιαίτερα αρνητικά (εκλογικά) αποτελέσματα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης”, τόνισε ο Θαπατέρο.

Ο ίδιος δικαιολόγησε τα μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ως μια προσπάθεια “να αποφύγουμε αυτό που συνέβη σε άλλες χώρες, οι οποίες έχασαν την αυτονομίας τους”.

“Κάναμε αυτό που ήταν αναγκαίο γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή”, πρόσθεσε.

Όμως αυτή η “εξαντλητική προσπάθεια (της ισπανικής κυβέρνησης) έγινε κάτω από “ελάχιστα ευνοϊκές συνθήκες μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι ικανή, μέχρι σήμερα, να βρει μια διαρθρωτική λύση στο πρόβλημα του χρέους”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε