Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λαθραία τσιγάρα μέσα σε φέρετρα στη Βουλγαρία

Λαθραία τσιγάρα μέσα σε φέρετρα στη Βουλγαρία

Οι τελωνειακές αρχές της Βουλγαρίας εξάρθρωσαν χθες Δευτέρα ένα δίκτυο λαθρεμπορίου τσιγάρων τα οποία διακινούνταν μέσα σε φέρετρα και προορίζονταν για την ευρωπαϊκή και βουλγαρική αγορά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας τελωνείων Βάνιο Τανόφ.

Τα τσιγάρα τοποθετούνταν μέσα σε φέρετρα για να μεταφερθούν με ψεύτικα ασθενοφόρα ή νεκροφόρες, εξήγησε ο Τανόφ στην κρατική τηλεόραση BNT.

«Πρόκειται για το πιο σημαντικό πλήγμα εναντίον του λαθρεμπορίου τσιγάρων στη Βουλγαρία τα τελευταία οκτώ χρόνια», πρόσθεσε ο ίδιος. Η αξία των λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι προήλθαν από το Ντουμπάι και πέρασαν στη Βουλγαρία μέσω Ελλάδας, εκτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια λέβα (1,8 εκατομμύρια ευρώ), επεσήμανε ο Τανόφ.

Μόνο ένα πρόσωπο συνελήφθη, ενώ ο Τανόφ υπογράμμισε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να εντοπιστούν «οι υψηλόβαθμοι που προστάτευαν» το δίκτυο αυτό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα την οποία επικαλείται η υπηρεσία τελωνείων της Βουλγαρίας, το 15% των τσιγάρων που αγοράζονται στη χώρα προέρχονται από τη μαύρη αγορά, ενώ το 2010 το ποσοστό ανερχόταν σε 30%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε