Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λάβρος (ξανά) κατά Μέρκελ ο Μόντι με αφορμή τον επίτροπο στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS

«Ευφάνταστη και δυσάρεστη» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός τη φαεινή ιδέα της Γερμανίας να ζητήσει την επιτροπεία της Ελλάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας θα βάζει ευθέως με την Άνγκελα Μέρκελ. Και μάλλον δε θα είναι και η τελευταία όσο η Γερμανίδα καγκελάριος στυλώνει τα πόδια και αρνείται να ακούσει και τους… «μικρούς» και χρεωμένους της ευρωζώνης.

Ο Μάριο Μόντι δεν είχε να πει μόνο για την επιθυμία της Γερμανίας να στείλει επίτροπο στην Ελλάδα. Είναι να πει και για τη «δίψα» του Βερολίνου για δημοσιονομική πειθαρχία. «Τη δίψα αυτή τη βιώνουν όλοι στην Ευρώπη», είπε αρχικά.

Και δε σταμάτησε εκεί. «Οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά που διψούν για δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους ότι οι χώρες της Μεσογείου κάνουν προόδους. Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε θετικά, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορέσουν να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας στραγγαλίσουν», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε ότι απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό ορισμένων χωρών, στα εθνικά τους κοινοβούλια και στην κοινή γνώμη, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπογράψουν κάτι το οποίο είναι σε θέση να το σεβαστούν και όχι να βάλουν την υπογραφή τους υπό την απειλή όπλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε