Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Le Monde: «Μαύρο» των εργαζομένων στον… Σαρκοζί

Le Monde: «Μαύρο» των εργαζομένων στον… Σαρκοζί
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.06.2010 | 22:57
Πρώτη δημοσίευση: 25.06.2010 | 22:57

Η προσφορά για την εξαγορά της Le Monde που είχε τις… ευλογίες του Νικολά Σαρκοζί καταψηφίστηκε από τους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Η «εταιρεία των συντακτών», που είναι και μέτοχος της εφημερίδας, απέρριψε και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία την προσφορά των Περντριέλ, Prisa (ισπανικός όμιλος ΜΜΕ) και France Telecom (όπου το γαλλικό δημόσιο έχει ποσοστό 26% στο μετοχικό κεφάλαιο) για την εξαγορά της Le Monde. Η συγκεκριμένη πρόταση υποστηριζόταν από τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Οι συντάκτες, με ποσοστό ψήφων 90,84%, υπερψήφισε την προσφορά της ανταγωνίστριας «τριάδας» των Πιέρ Μπερζέ, Ματιέ Πιγκάς και του προέδρου του «ελεύθερου» Ιντερνέτ, Ξαβιέ Νιέλ.

Η παρισινή εφημερίδα είναι υπέρ-χρεωμένη κι επιζητεί την εξαγορά της με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι προσφορές, που έχει, κυμαίνονται μεταξύ των 80 και των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι ο Νικολά Σαρκοζί είχε εκφράσει την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο να δε τη Le Monde να ελέγχεται από την «τριάδα» Νιέλ-Πιγκάς-Μπερζέ. Η πληροφορία δημοσιοποιήθηκε κι έτυχε μεγάλης εκμετάλλευσης. Αιτία αυτή της επιθυμίας του Γάλλου προέδρου; Ο Πιέρ Μπερζέ, είχε χρηματοδοτήσει την σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αντίπαλο του Σαρκοζί στην κούρσα για την προεδρία το 2007.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook