Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λειτούργησε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη

Η SunEdison, παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες ηλιακής ενέργειας, ανακοίνωσε ότι έθεσε σε λειτουργία ένα πάρκο φωτοβολταϊκής ενέργειας 70 MW εγκατεστημένο στη Βορειοανατολική Ιταλία.

Το έργο, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο ενιαίο πάρκο ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε μια περίοδο εννέα μηνών.

Το εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στην πόλη Ροβίγκο, αποκτήθηκε από τη “First Reserve”, και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 276 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω δανειοδότησης από μερικές από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές τράπεζες.

“Με την κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τον κλάδο και θα αποτελέσει πρότυπο για τα μελλοντικά έργα τεράστιας κλίμακας,” δήλωσε ο Κάρλος Ντόμενεκ, Πρόεδρος της SunEdison. “Για άλλη μια φορά, η SunEdison απέδειξε τις ικανότητες και την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη έργων μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, αλλά και την υποστήριξη κυβερνητικών φορέων στην προώθηση πρωτοβουλιών που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.”

Το φωτοβολταϊκό πάρκο του Ροβίγκο θα έχει σημαντικές περιβαλλοντικές ωφέλειες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μόνο, το σύστημα αναμένεται να παράξει ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 16.500 νοικοκυριά και θα εμποδίσει την έκλυση 40.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, αριθμός που ισούται με την απομάκρυνση 8.000 αυτοκινήτων από την κυκλοφορία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε