Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λένε ναι σε κακές συνθήκες εργασίας φτάνει να κρατήσουν την δουλειά τους!

Λένε ναι σε κακές συνθήκες εργασίας φτάνει να κρατήσουν την δουλειά τους!
Τα πάντα είναι διατεθειμένοι να κάνουν πλέον οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία Μπερτόνε προκειμένου να μην κλείσει το εργοστάσιο και να μην μείνουν στον δρόμο.

Οι 1100 εργαζόμενοι στο ιστορικό εργοστάσιο Μπερτόνε, που εξαγοράστηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat το 2009, αποδέχτηκαν σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, να επιδεινωθούν οι συνθήκες εργασίας τους με αντάλλαγμα μια επένδυση από την οποία εξαρτάται η βιωσιμότητα της μονάδας.
 
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 886 από τους εργαζόμενους ψήφισαν “ναι”, 111 “όχι” ενώ υπήρξαν και 14 λευκά ή άκυρα.
 
Όπως και για τα εργοστάσιά της στο Πομιλιάνο και το Μιραφιόρι, η Fiat ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν νυχτερινές βάρδιες και να αυξήσουν τις υπερωρίες προκειμένου να επενδύσει στη μονάδα, που βρίσκεται στα προάστια του Τορίνου, 550 εκατομμυρία ευρώ για την παραγωγή του νέου μοντέλου της Maserati.
 
Χωρίς την επένδυση αυτή το εργοστάσιο θα έκλεινε. Οι εργαζόμενοι είναι ήδη σε “τεχνική ανεργία” εδώ και περίπου έξι χρόνια λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε το Μπερτόνε.
 
Οι εργάτες στα δύο άλλα εργοστάσια της Fiat έχουν επίσης εγκρίνει παρόμοιες συνθήκες εργασίας.
 
Το Μπερτόνε ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και εκεί κατασκευάστηκαν πολλά γνωστά μοντέλα αυτοκινήτων όπως τα Alfa Romeo Giulietta, 850 Spider, Punto Cabrio αλλά και πολλά μοντέλα εταιρειών όπως οι Opel, Citroen, BMW, Volvo και Lamborghini.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε