Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Liberation: Θεέ, παραιτήσου κι εσύ!

Liberation: Θεέ, παραιτήσου κι εσύ!

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation που μετά τον Πάπα, καλεί τον… Θεό να παραιτηθεί!

«Μετά τον Πάπα… Θεέ παραιτήσου κι εσύ» είναι το τίτλος της εφημερίδας, που με αυτό τον τρόπο θέλησε να κάνει το δικό της καυστικό σχόλιο για τα σκάνδαλα που πλήττουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και –σύμφωνα με τους… συνωμοσιολόγους- οδήγησαν στην πρωτοφανή απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να υποβάλει την παραίτησή του.

«Η Εκκλησία απειλείται από τις αντιδραστικές της ιδέες» γράφει η εφημερίδα, τονίζοντας πως… οι λογαριασμοί του Πάπα στο Facebook και το Twitter δεν είναι αρκετοί.

Και μετά την εκλογή του νέου Πάπα, το Βατικανό θα συνεχίσει την πορεία στα μυστικά και τις ίντριγκες. «Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρξει διάδοχος και ότι ο διάδοχος θα είναι άνδρας», σύμφωνα με τη Liberation.

Ευθύνες όμως έχει και το ποίμνιο. «Όποιο κι αν είναι το όνομα του νέου Πάπα, θα πρέπει η κοινή γνώμη να είναι κατηγορηματική και να μην επιτρέψει αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας στον φονταμενταλισμό. Ευτυχώς που η γαλλική Βουλή ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι κι αυτό μια απάντηση»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες εναντίον του Πάπα εισέβαλαν στη Notre Dame του Παρισιού! Δείτε στο βίντεο τον πανικό που προκάλεσαν

Παραίτηση Πάπα: Το «ιερό δισκοπότηρο» των συνομωσιολόγων

“Ο Πάπας δεν θα αναμειχθεί στην εκλογή και το έργο του διαδόχου”

Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Τα σενάρια… συνωμοσίας

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του Πάπα (ΦΩΤΟ)

Κεραυνοί και αστραπές στο Βατικανό! Σημάδι απ’ τον Θεό για την παραίτηση του Πάπα; (ΦΩΤΟ)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε