Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λιποθύμησε ο Ερντογάν μέσα σε τζαμί! [vids]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε σήμερα το Μπαϊράμι, η μεγάλη γιορτή του Ισλάμ.

Στις 05.20 π.μ., ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσήλθε στο τζαμί του Ατασεχίρ, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή προσευχή.
Αφού χαιρέτισε κάποιους πολίτες του, γύρω στις 6 άρχισε να γέρνει προς τα αριστερά του. Αμέσως οι σωματοφύλακές του και γιατροί έτρεξαν για βοήθεια, όπως περιγράφει ρεπόρτερ της “Hurriyet” που ήταν παρών.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας τοποθετήθηκε σε φορείο και απομακρύνθηκαν από το τέμενος όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, σηκώθηκε και συνήλθε.

Ο Ερντογάν, βγαίνοντας από το τζαμί, δήλωσε πως αισθάνθηκε αδιαθεσία, αλλά ότι τώρα είναι καλά και θα συνεχίσει το πρόγραμμά του κανονικά και θα πάει στις 15.00 στο Συνεδριακό Κέντρο στον Κεράτιο, για τη μεγαλειώδη γιορτή που έχει οργανωθεί με αφορμή το Μπαϊράμι.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η πίεση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ χαμηλή λόγω χαμηλού ζαχάρου (ενδεχομένως λόγω της νηστείας), αλλά μετά την ιατρική βοήθεια του του παρασχέθηκε, αισθάνθηκε αρκετά καλύτερα και θα συνεχίσει το πρόγραμμά του κανονικά.

Πηγή: Haberturk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε