Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ληστές άδειασαν μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Παρισιού

Ληστές άδειασαν μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Παρισιού

 Το σχέδιο ήταν τέλειο και σίγουρα το αποτέλεσμα για τους ληστές ακόμη καλύτερο…..

 

Ληστές έσκαψαν σήραγγα και εισήλθαν στο θησαυροφυλάκιο μίας τράπεζας στο Παρίσι στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, όπου παραβίασαν σχεδόν και τις 200 ιδιωτικές θυρίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Οι δράστες έδεσαν το φρουρό ασφαλείας στο υποκατάστημα της τράπεζας Credit Lyonnais, το οποίο βρίσκεται στην Avenue de l’Opera, το βράδυ του Σαββάτου, προτού σκάψουν στις υπόγειες στοές για να εισέλθουν στο θησαυροφυλάκιο, ανακοίνωσε η αστυνομία αργά το βράδυ της Δευτέρας.
 
Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να παραβιάσουν τις θυρίδες και φεύγοντας έβαλαν φωτιά στο χώρο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η αξία των κλοπιμαίων δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί.
 
Τα γαλλικά ΜΜΕ συνέκριναν τη ληστεία με την “Υπόθεση Spaggiari”, μία παρόμοια ληστεία με “εγκέφαλο” τον Άλμπερτ Σπατζάρι, που διοργανώθηκε πριν από 30 χρόνια και πλέον στη Νίκαια.
 
Η συμμορία του Σπατζάρι είχε σκάψει σήραγγα για να εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο υποκαταστήματος της τράπεζας Societe Generale, παρέμεινε εκεί δύο ολόκληρες μέρες, και διέφυγε με λεία αξίας περίπου 24 εκατομμυρίων ευρώ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε