Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λίβανος: Δυο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις του στρατού με ενόπλους

Λίβανος: Δυο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις του στρατού με ενόπλους

Δυο στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στην κοιλάδα Μπεκάα στον Λίβανο, κοντά στα συριακά σύνορα, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια μονάδα του λιβανέζικου στρατού, σύμφωνα με πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι δυο λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Άρσαλ. Εξάλλου πολλοί ακόμη στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά.

“Το απόγευμα μια στρατιωτική περίπολος έπεσε σε ενέδρα στο χωριό Άρσαλ ενώ καταδίωκε έναν άνδρα που καταζητείται από τη δικαιοσύνη για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες. Κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των μελών της περιπόλου και των ενόπλων ένας λοχίας και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες από την πλευρά του στρατού”, εξήγησε ο στρατός.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι υπάρχουν τραυματίες και μεταξύ των ενόπλων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός τους. Μετά το επεισόδιο αυτό “σημαντικές δυνάμεις του στρατού κατευθύνθηκαν στην περιοχή, περικύκλωσαν το σημείο όπου έγιναν οι συγκρούσεις και προχώρησαν σε έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο στρατός ζήτησε από τους κατοίκους του Άρσαλ να συνεργαστούν με τους στρατιώτες για να συλληφθούν οι δράστες και προειδοποίησε “εκείνους που θα επιχειρήσουν να κρύψουν τους υπόπτους ή να τους βοηθήσουν να φύγουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίβανος: Ο στρατός βομβάρδισε τα περίχωρα της Δαμασκού

Λίβανος: Ζητά διεθνή συνδρομή για την υποδοχή Σύρων προσφύγων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε