Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λίβανος: Τέλος στον περιορισμό της εργασίας για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Μετά την ψήφιση σχετικού νόμου, 400.000 Παλαιστίνιοι που ζούν στο Λίβανο θα έχουν το δικαίωμα να ασκούν όλα τα επαγγέλματα.

Το κοινοβούλιο του Λιβάνου ψήφισε νόμο ο οποίος θα παρέχει σε περίπου 400.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες που ζουν στην χώρα το δικαίωμα να ασκούν όλα τα επαγγέλματα, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Το κοινοβούλιο ενέκρινε ένα νόμο που άρει τους περιορισμούς στο ζήτημα της εργασίας των Παλαιστίνιων προσφύγων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε κάθε τομέα που είναι ανοιχτός στους ξένους” δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των Παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο ανέρχεται σε 400.000. Αντίθετα, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι από 250.000 έως 270.00, επειδή ο ΟΗΕ δεν έχει εκκαθαρίσει πρόσφατα τις λίστες των προσφύγων, αρκετοί εκ των οποίων έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ηγέτη των Δρούζων του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ και είχε προκαλέσει έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των μουσουλμάνων και των χριστιανών της βουλής.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε