Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λιβύη: 8.000 πρώην αντάρτες θα φυλάν τα σύνορα

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λιβύης, οι πρώην αντάρτες θα εκπαιδευτούν ως φύλακες για τα σύνορα και για στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις της χώρας, κυρίως τις πετρελαϊκές.

“Οι 8.000 προέρχονται από όλες τις περιοχές της Λιβύης”, είπε ο υφυπουργός άμυνας Σαντέκ αλ-Ομπέιντι, με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας για τη στρατολόγηση των πρώην ανταρτών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι 8.055 άτομα θα εκπαιδευτούν και θα αναλάβουν να προστατεύουν τα σύνορα της Λιβύης και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.

“Πολλοί από αυτούς προέρχονται από περιοχές κοντά σε πετρελαϊκά κοιτάσματα και φύλαγαν αυτοβούλως τις εγκαταστάσεις αυτές τους τελευταίους μήνες”, είπε ο Ομπέιντι, διευκρινίζοντας ότι η εκπαίδευση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Οι νέες αρχές της χώρας, ανησυχώντας γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί τα επεισόδια μεταξύ ένοπλων ομάδων, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που στοχεύει στην επανένταξη στην κοινωνία των περίπου 200.000 πρώην ανταρτών που πολέμησαν εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Περίπου 50.000 από αυτούς μπορούν να υπηρετήσουν στα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν οικονομική βοήθεια για να ξεκινήσουν δικές τους επιχειρήσεις ή για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε