Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λιβύη: Ακόμη 15 άμαχοι νεκροί από ΝΑΤΟϊκά πυρά καταγγέλλει η Τρίπολη – Επιβεβαίωσε την επίθεση αφού πρώτα τη διαψεύδει η Συμμαχία

ΦΩΤΟ REUTERS

Ανάμεσα στους 15 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Σόρμαν σε νέα επιδρομή του ΝΑΤΟ βρίσκονται και τρία παιδιά, ισχυρίζεται το καθεστώς Καντάφι.

Εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος δήλωσε ότι η νέα επιδρομή του ΝΑΤΟ είχε στόχο την κατοικία ενός παλιού συνεργάτη του Μουάμαρ Καντάφι, η οποία επλήγη από 8 πυραύλους, κάνοντας λόγο “για αρκετούς νεκρούς, μεταξύ τους παιδιά”, στη Σόρμαν, 70 χλμ., δυτικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στην περιοχή και άλλους ανταποκριτές του διεθνούς Τύπου, αρκετά κτίρια καταστράφηκαν.

Τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων κάτω από τα ερείπια.

Το σπίτι που βρέθηκε στο επίκεντρο της αεροπορικής επιδρομής ανήκει στον Χουΐντι Χεμίντ ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του συμβουλίου διοίκησης της επανάστασης του 1969.

“Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι εξαπολύσαμε αυτή την επίθεση εναντίον της Σόρμαν. Δεν επιχειρήσαμε στην περιοχή”, δήλωσε –υπό το καθεστώς της ανωνυμίας- εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. Μόνο που λίγο μετά, η Συμμαχία διέψευσε τον ίδιο της τον… εαυτό!

Παραδέχτηκε ότι έκανε επιδρομή στο Σορμάν, αλλά τόνισε ότι η επίθεση είχε ως στόχο ένα κέντρο διοίκησης των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων.

“Αυτή η επιδρομή θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι να συνεχίσουν τις βάρβαρες επιθέσεις τους εναντίον του Λιβυκού λαού”, δήλωσε ο διοικητής της επιχείρησης “ενωμένος Προστάτης” ο Καναδός στρατηγός Τσαρλς Μπουσάρ.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Συμμαχία “είναι ενήμερη” για τους ισχυρισμούς του λιβυκού καθεστώτος, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει τα μέσα να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε