Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Λιβύη: Δολοφόνησαν τον στρατιωτικό ηγέτη των αντικαθεστωτικών

Το ‘Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο’ ανακοίνωσε, ότι “σκοτώθηκε από επιτεθέντες ο στρατηγός Αμπντέλ Φάταχ Γιουνές, που είχε προσχωρήσει στην εξέγερση” κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Τη δολοφονία του Αμπντέλ Φατά Γιουνές, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσε το «Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο».
 
Οι πληροφορίες για τις συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται πως ο Γιουνές πυροβολήθηκε λίγη ώρα μετά την κλήση του από την ηγεσία των αντικαθεστωτικών προκειμένου να συζητήσει μαζί του για «επιχειρησιακά θέματα», όπως αναφέρει το Reuters βάσει της ανακοίνωσης του Συμβουλίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αssociated Press από τις τάξεις των αντικαθεστωτικών, ο Γιουνές -τέως υπουργός του Καντάφι που είχε αυτομολήσει- και δύο συνεργάτες του είχαν «συλληφθεί» από τους αντικαθεστωτικούς λίγο πριν τη δολοφονία και θα μεταφέρονταν για ανάκριση, καθώς υπήρχαν υποψίες πως ο κύκλος του διατηρούσε επαφές με το λιβυκό καθεστώς.
 
Ο Γιουνές και οι δύο συνεργάτες του πυροβολήθηκαν ενώ μεταφέρονταν από το ανατολικό μέτωπο των επιχειρήσεων.
 
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ ανέφερε πως «συνελήφθη» ο αρχηγός της ομάδας ενόπλων που επιτέθηκαν στον Γιουνές.
 
Πάντως, ο Τζαλίλ χαρακτήρισε στην ανακοίνωσή του τον Γιουνές ως «έναν από τους ήρωες της επανάστασης της 17ης Φεβρουαρίου».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε