Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λιβύη: Συνελήφθησαν περίπου 50 Αιγύπτιοι χριστιανοί στη Βεγγάζη

Λιβύη: Συνελήφθησαν περίπου 50 Αιγύπτιοι χριστιανοί στη Βεγγάζη

Περίπου 15 Αιγύπτιοι χριστιανοί που ήταν ύποπτοι για προσηλυτισμό συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα στην Βεγγάζη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης αυτής στην ανατολική Λιβύη.

“Σαράντα οκτώ Αιγύπτιοι έμποροι που εργάζονταν στην δημοτική αγορά της Βεγγάζης συνελήφθησαν βάσει πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες είχαν ύποπτες δραστηριότητες”, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ομάδα αυτή είχε στην κατοχή της Βίβλους, έργα που ενθάρρυναν την αλλαγή πίστης και υιοθέτησης του χριστιανισμού και εικόνες του Χριστού και του πρώην επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα, ο οποίος πέθανε το 2012. Οι Αιγύπτιοι αυτοί κατηγορούνται εξάλλου “για παράνομη είσοδο στο λιβυκό έδαφος”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένα βίντεο στο Διαδίκτυο δείχνει περίπου σαράντα άνδρες με ξυρισμένο κεφάλι να κάθονται στο έδαφος σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, την ώρα που ένας Λίβυος με γενειάδα που βρίσκεται ανάμεσά τους επιβεβαιώνει ότι συνελήφθησαν λόγω δραστηριοτήτων προσηλυτισμού.

Πηγή του δημοτικού συμβουλίου της Βεγγάζης δήλωσε ωστόσο ότι οι άνδρες αυτοί αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας για παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης και διευκρίνισε ότι το βίντεο αυτό γυρίστηκε την ημέρα της σύλληψής τους. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι συλληφθέντες χαίρουν “καλής μεταχείρισης”.

Από την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η χριστιανική μειονότητα στη Λιβύη εκφράζει φόβους για την άνοδο των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κινημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Spiegel: Η αλ Κάιντα σχεδιάζει την απαγωγή γερμανών και βρετανών στη Λιβύη

 

Λιβύη: Έκλεισαν τα νότια σύνορα της χώρας

 

Χάος στη νότια Λιβύη – 200 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή

 

Έκρηξη στη Βεγγάζη με τρεις τραυματίες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε