Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Λιβύη προς ΝΑΤΟ: «Σκοτώνετε άμαχους» – Καταγγελίες για 700 νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS

«Κατηγορούμε το NATO ότι διαπράττει στοχευμένες δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Λιβύη», δήλωσε αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι.

Οι λιβυκές υπηρεσίες ασφαλείας υποστήριξαν ότι υπέκλεψαν συνδιάλεξη στην διάρκεια της οποίας αξιωματούχοι του NATO είπαν ότι σχεδίαζαν να στοχοποιήσουν τις κατοικίες όλων των παιδιών του Καντάφι, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος –υπό το καθεστώς της ανωνυμίας- στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την Τρίπολη, τα αεροπορικά πλήγματα του ΝΑΤΟ που άρχισαν στα τέλη Μαρτίου με πρόθεση την προστασία των αμάχων, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 700 αμάχους μέχρι τώρα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Επίθεση του NATO σκότωσε 15 άμαχους, περιλαμβανομένων συγγενών του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χουαϊλίντι αλ Χαμίντι, ο οποίος συνδέεται στενά με τον Καντάφι, την Δευτέρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ ο Χάλεντ Άμπου Φάλγα, εκπρόσωπος επιτροπής γιατρών στην Μιζουράτα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι τόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην πόλη από την έναρξη της σύρραξης, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο αλ Κουρέινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιβύη: Ακόμη 15 άμαχοι νεκροί από ΝΑΤΟϊκά πυρά καταγγέλλει η Τρίπολη – Επιβεβαίωσε την επίθεση αφού πρώτα τη διαψεύδει η Συμμαχία

Νεκροί και τραυματίες σε σκληρές μάχες στη Μιζράτα

Οργή και φρίκη στην Τρίπολη – Εννέα άμαχοι νεκροί απο νατοϊκούς βομβαρδισμούς

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ χτύπησε κατα λάθος του εξεγερμένους

Καντάφι: «Θα νικήσω το ΝΑΤΟ» – 10 νεκροί στη Μιζράτα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε