Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λογοκρισία στο Αλ Τζαζίρα από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν

Λογοκρισία στο Αλ Τζαζίρα από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν

 Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν έκλεισε τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα στη χώρα.

 

Το υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη ότι κλείνει το γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου al Jazeera στην Μανάμα.
 
Το υπουργείο κατηγόρησε το δίκτυο ότι δεν συμμορφώνεται με “τις νόρμες του επαγγέλματος” και ότι δεν τηρεί “τους νόμους και τις διαδικασίες που διέπουν τον Τύπο και τις δημοσιεύσεις” στο Μπαχρέιν, το μικρό νησί του Περσικού Κόλπου που γειτνιάζει με το Κατάρ–όπου εδρεύει το αλ Τζαζίρα.
 
Η απαγόρευση λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου στο Μπαχρέιν “θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει ένα μνημόνιο κατανόησης που θα περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στο υπουργείο και το κανάλι, ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα και των δύο μερών, όπως ορίζει η αρχή της ανταποδοτικότητας κατά την άσκηση της δημοσιογραφίας και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”, ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου, που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο BNA.
 
Το ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει το λόγο που το υπουργείο προχώρησε στην απόφαση αυτή σε βάρος του καναλιού. Το αλ Τζαζίρα έχει γραφείο στο Μπαχρέιν εδώ και πάνω από ένα χρόνο και ως πρόσφατα διέθετε εκεί μόνιμο ανταποκριτή.
 
Μια εκπομπή για επιχειρηματικά θέματα, η οποία επικεντρώνεται στο πώς οικονομικά ζητήματα επηρεάζουν απλούς ανθρώπους σε διάφορες Αραβικές πρωτεύουσες, που τιτλοφορείται Economy and the People (“Η Οικονομία κι ο Λαός”), μεταδόθηκε την Δευτέρα και ασχολήθηκε με το ζήτημα της φτώχειας στο Μπαχρέιν. Αυτό ήταν το πιο τελευταίο ρεπορτάζ με κάλυψη από το Μπαχρέιν.
 
Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονταν αναφορές σε μια σειρά εξελίξεων όσον αφορά την οικονομία του Μπαχρέιν, ανάμεσα στις οποίες και η απόφαση της κυβέρνησης να τερματιστεί η “επιδότηση” των ξένων εργαζόμενων. Το κανάλι πήρε συνεντεύξεις από διάφορα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, περιλαμβανομένου του υπουργού Εργασίας του Μπαχρέιν, Ματζίντ αλ Αλάουι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε