Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λονδίνο: 79 οι νεκροί του Grenfell – Εικόνες σοκ μέσα από τον Πύργο

Λονδίνο: 79 οι νεκροί του Grenfell – Εικόνες σοκ μέσα από τον Πύργο

Κάθε μέρα και ένας νέος απολογισμός. Κάθε μέρα κι ένας μεγαλύτερος απολογισμός. Από τους 58 στους 79 νεκρούς και αγνοούμενους του Πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, όπου τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης (14.06.2017) ξέσπασε μια καταστροφική φωτιά.

Ο νεότερος απολογισμός της τραγωδίας δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που η βρετανική κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις από μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι πλέον ο αριθμός νεκρών και αγνοούμενων είναι 79 και μόνο πέντε από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί, ανάμεσά τους ένας Σύρος πρόσφυγας και μια 24χρονη φωτογράφος.

Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Στιούαρτ Κάντι είπε πως άλλοι πέντε άνθρωποι, που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι, βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Παραδέχτηκε επίσης ότι ίσως κάποια από τα θύματα να μην αναγνωριστούν ποτέ.

Εξήγησε ότι ένας από τους λόγους της δυσκολίας στην αναγνώριση είναι πως απαιτούνται τα οδοντικά τους στοιχεία, τα οποία πρέπει να σταλούν από διάφορες χώρες του κόσμου.

Μέσα στον Πύργο της Κολάσεως

Η φωτιά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης (14.06.2017) και μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 58 ανθρώπων. Όμως ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο, ίσως να φτάσουν τους 100. Ίσως να τους ξεπεράσουν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έδωσε, το βράδυ της Κυριακής (18.06.2017), στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και video μέσα από τα διαμερίσματα του Πύργου, από τον τόπο μιας ανείπωτης τραγωδίας, από τον τόπο μιας μαζικής δολοφονίας, όπως το χαρακτήρισαν κάποιοι.

Παντού καμένα, παντού στάχτη και αποκαΐδια. Σπίτια που άλλοτε έσφυζαν από ζωή… Μια κουζίνα όπου τα πάντα έχουν απανθρακωθεί, ένα στρώμα από το οποίο έχουν μείνει πια μόνο τα ελατήρια, τα ασανσέρ του κτιρίου κατεστραμμένα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ή αγνοούμενων που τώρα έχει φτάσει τους 58, θα αυξηθεί. Αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει. Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται στον πύργο το βράδυ της πυρκαγιάς να μη βρίσκονταν μόνο οι ένοικοι αλλά και φιλοξενούμενοί τους. Γι’ αυτό και έχει γίνει έκκληση για πληροφορίες για ανθρώπους που ίσως είχαν επισκεφτεί το Grenfell το μοιραίο βράδυ αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από συγγενείς ή φίλους.

Πολλά από τα θύματα της φωτιάς μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ, αφού από τη φωτιά έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ το DNA τους, που δεν γίνεται να ταυτοποιηθεί.

Μέσα στα διαμερίσματα βρίσκονται ακόμη οι σοροί πολλών από τους νεκρούς. Εκείνους έψαχναν οι ειδικοί της αστυνομίας που έβγαλαν τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, επισήμως. Τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι ξεκίνησε από την κουζίνα του διαμερίσματος ενός Αιθίοπα ταξιτζή στον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε