Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λονδίνο: Δεν θα δώσει παραπάνω λεφτά στην Ελλάδα

Λονδίνο: Δεν θα δώσει παραπάνω λεφτά στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.06.2011 | 16:57
Πρώτη δημοσίευση: 19.06.2011 | 16:47

Το Λονδίνο δεν σχεδιάζει να αυξήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα πέραν αυτής που απορρέει απ τη συμμετοχή του στο ΔΝΤ, δήλωσε ο υφυπ. Οικονομικών.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν σχεδιάζει να αυξήσει την οικονομική βοήθειά της προς την Ελλάδα, πέραν της δέσμευσης που απορρέει από τη συμμετοχή της στο ΔΝΤ, δήλωσε ο υφυπουργός των Οικονομικών, Ντάνι Αλεξάντερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

"Έχουμε ζωηρό ενδιαφέρον τα πράγματα να διευθετηθούν. Όμως το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, που υπάρχει, είναι πρόγραμμα που αφορά την ευρωζώνη, σε συνεργασία με το ΔΝΤ", επισήμανε ο υφυπουργός.

"Βέβαια, η Βρετανία έχει συμμετοχή στο ΔΝΤ. Είναι η ευρωζώνη, που διαβουλεύεται τώρα για τον προσεχή σταθμό, ενόψει του διακανονισμού για τα σημαντικά προβλήματα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει, πολύ απλά, στο τραπέζι πρόταση, για βρετανική συνεισφορά, που να ξεπερνά τη δέσμευση μας που απορρέει απ τη συμμετοχή μας στο ΔΝΤ και αναμένω έτσι να έχει το θέμα", πρόσθεσε.

Πάντως το Λονδίνο στην Ιρλανδία παρείχε ξεχωριστό διμερές δάνειο, ίσο με περίπου οκτώ δισεκ. ευρώ, πέρυσι, όταν ΔΝΤ και ΕΕ αποφάσισαν να δανείσουν το Δουβλίνο συνολικά με 85 δισεκατομμύρια ευρώ.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο