Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λονδίνο: Έλληνας τραυματίας μέσα στην παμπ του τρόμου! “Έχω ματώσει”

Λονδίνο: Έλληνας τραυματίας μέσα στην παμπ του τρόμου! “Έχω ματώσει”

– Σοκαριστικές εικόνες μέσα σε παμπ στο Λονδίνο όπου εισέβαλαν οι τρομοκράτες
– Στο video ακούγεται Έλληνας να λέει “έχω ματώσει”
– Δραματικές στιγμές με έναν άνδρα στο έδαφος μέσα στα αίματα
– Αστυνομικός του δίνει τις πρώτες βοήθειες ενώ οι υπόλοιποι θαμώνες παίρνουν εντολή να ανέβουν στον δεύτερο όροφο

Είναι οι πρώτες στιγμές μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, μια επίθεση που άφησε πίσω της τουλάχιστον επτά νεκρούς και 48 τραυματίες. Ήταν 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (03.06.2017) όταν τρεις δράστες πρώτα έπεσαν με ένα λευκό βαν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια μπήκαν σε παμπ στην αγορά Μπόροου και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως κόσμο!

Video που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δείχνει 30 δευτερόλεπτα τρόπου μέσα σε μια από τις παμπ όπου εισέβαλαν οι τρομοκράτες. Ένας άνδρας είναι πεσμένος στο πάτωμα, με αίματα στα χέρια του και στο παντελόνι του. Δίπλα του, ένας άνδρας, προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία.

Πετούσαν καρέκλες και ποτήρια στους τρομοκράτες! Μαχαίρωσαν κοπέλα 15 φορές

Μια γυναίκα, σε πανικό, άνθρωποι που έχουν κρυφτεί πίσω από το μπαρ και ένας άνδρας που φωνάζει σε όλους να ανέβουν στον επάνω όροφο και ζητά να δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες.

Περίπου στο 26ο δευτερόλεπτο του video ακούγεται ένας Έλληνας να λέει: «Έχει αστυνομία κοντά, κάποιος με χτύπησε κι έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει».

Δείτε το σοκαριστικό video

Ανάμεσα στους θαμώνες της παμπ που έζησαν τον τρόμο, δυο νεαρά παιδιά ο Τζέιμι και η Έμμα, που αναγκάστηκαν να κρυφτούν στην κουζίνα του εστιατορίου όταν οι δράστες μπήκαν κι άρχισαν να μαχαιρώνουν κόσμο στο στομάχι και το πρόσωπο. “Ακούσαμε δυνατούς θορύβους και κρυφτήκαμε κάτω από ένα τραπέζι”, είπε ο Τζέιμι, ενώ η τρομαγμένη Έμμα αποκάλυψε πως είδε τους τρομοκράτες να μαχαιρώνουν ανθρώπους στο πρόσωπο και το στομάχι.

 

 

Μπουκάλια, καρέκλες, σκαμνιά

Όταν οι δράστες άρχισαν την επίθεση και ενώ κανείς ακόμη δεν είχε καταλάβει καλά καλά πως το Λονδίνο δεχόταν ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα, οι θαμώνες των πάμπ στη Μπόροου Μάρκετ οπλίστηκαν με ό,τι μπορούσαν για να αντιμετωπίσουν τους δράστες.

Καρέκλες, ποτήρια μπύρας, σκαμνιά και ό,τι άλλο μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο, το έκαναν. «Άνθρωποι πετούσαν ποτήρια και καρέκλες και νόμιζα πως ήταν καυγάς. Αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Sun. «Αμέσως μετά, μπήκαν στο εστιατόριό μας. Ο κόσμος φώναζε “έχουν μαχαίρια”», συνέχισε.

Μαχαίρωσαν γυναίκα 15 φορές!

Μάρτυρας που δήλωσε πως τον λένε Gerard, είπε στο BBC πως είδε «τρεις Μουσουλμάνους να μαχαιρώνουν μια κοπέλα. Της επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κι άλλον έναν άνδρα. Τους πετούσα μπουκάλια, κανάτες, καρέκλες, σκαμνιά. Έτρεχαν και φώναζαν “αυτό είναι για τον Αλλάχ”. Μαχαίρωσαν την κοπέλα 10 ίσως 15 φορές. Μου φώναζε “βοήθησέ με, βοήθησέ με”. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε.

Ο Gerard Vowls είπε στον Guardian πως είδε μια γυναίκα να δέχεται επί8εση με μαχαίρι από τρεις άνδρες στη Γέφυρα του Λονδίνου. Πετούσε καρέκλες, ποτήρια και μπουκάλια να τους σταματήσει αλλά δεν τα κατάφερε. «Συνέχισαν να έρχονται για να με μαχαιρώσουν. Μαχαίρωναν τους πάντες. Κακοί άνθρωποι. Θέλω να ξέρω αν έζησε το κορίτσι. Περπατούσα μισή ώρα κλαίγοντας, δεν ήξερα τι να κάνω», τόνισε.

Με πληροφορίες και από Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε