Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λονδίνο: Ο μακελάρης με τη φανέλα της Arsenal! Συγκλονιστική μαρτυρία [vid, pics]

Φωτογραφία / ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μια πιο… προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει έναν εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο, δίνει ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Πώς περιγράφει τη σκηνή ο άνδρας που έβγαλε την επίμαχη φωτογραφία. Δώδεκα συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την βρετανική αστυνομία.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου και φέρεται να απεικονίζει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο.

Φωτογραφία / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Daily Mail, πάντως, έκανε… ζουμ και με μια πιο προσεκτική ματιά φαίνεται πως ο άνδρας που φέρεται να είναι ένας εκ των τριών δραστών της νέας, διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, φορούσε την ώρα της επίθεσης μια μπλούζα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Άρσεναλ!

Ίσως το έκανε για να μη… δώσει στόχο (δε θα περίμενε κανείς εξάλλου να εμφανιστεί με σημαία κάποιας ριζοσπατικής ισλαμιστικής οργάνωσης), ίσως απλά για να… τρολάρει.

Όπως και να’ χει η φωτογραφία είναι ενδεικτική. Και συνάμα σοκαριστική.

Σε πρώτο πλάνο ο άνδρας που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες, με την φανέλα της Άρσεναλ και στο βάθος δύο ακόμη ξαπλωμένοι άνδρες, με τις πληροφορίες -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως- να αναφέρουν πως είναι οι συνεργοί του…

Δείτε την

Φωτογραφία από Daily Mail 

Η μαρτυρία του φωτογράφου

Παράλληλα, ο άνδρας που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία μίλησε στο BBC, περιγράφοντας τις στιγμές πανικού στο σημείο της επίθεσης.

Δήλωσε αναλυτικά: “Στη φωτογραφία μπορείς να δεις έναν άνδρα στο δρόμο, που όπως φαίνεται από τη φωτογραφία έχει μια βόμβα στο στήθος και αιμορραγεί στον αριστερό ώμο.

Ο αστυνομικός που βλέπετε στη φωτογραφία τον σημάδευε ακόμη με το όπλο. Το ίδιο συνέβαινε στην απέναντι πλευρά του δρόμου όπου υπάρχει ένας άλλος άνδρας πεσμένος. Είδα τρεις άνδρες με αυτή τη ζώνη, με κάτι που έμοιαζε με εκρηκτικά πάνω τους.

Πίστεψα ότι δεν ήταν αληθινά, δεν έμοιαζαν αληθινά, παρόλο που δεν ξέρω αν ήταν ή όχι. Συνεπώς αυτό δεν με τρόμαξε τόσο. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, περισσότεροι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και περικύκλωσαν αυτούς τους ανθρώπους και τους εξουδετέρωσαν“.

Δείτε το βίντεο

Ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες οι δράστες

Οι δράστες που σκότωσαν επτά ανθρώπους και τραυμάτισαν 48 χθες στο κέντρο του Λονδίνου ήταν πιθανόν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, δήλωσε σήμερα η βρετανή υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

«Όπως είπε η πρωθυπουργός, έχουμε την πεποίθηση ότι ήταν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, απ’ αυτό εμπνέονταν, και πρέπει να μάθουμε περισσότερα όσον αφορά το από πού ήρθε αυτή η ριζοσπαστικοποίηση», δήλωσε η Ραντ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η Ραντ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι δράστες της επίθεσης ήταν γνωστοί στις αρχές πριν από τη χθεσινή επίθεση. «Η επιχείρηση συνεχίζεται, έτσι ανακαλύπτουμε περισσότερα για το ποιοι είναι αυτοί οι τρεις», δήλωσε.

Η Ραντ είπε ακόμη πως δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο και τη βομβιστική επίθεση καμικάζι της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή 22 ανθρώπων σε συναυλία ποπ μουσικής.

«Πιστεύουμε πως δεν είναι πιθανό. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε, αλλά δεν μπορούμε προς το παρόν να το αποκλείσουμε», δήλωσε.

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: “Μου άρπαξε το κεφάλι και μου κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό”

Η Ραντ είπε επίσης ότι το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη βαθμίδα «σοβαρό», δεν αυξήθηκε στην ανώτατη βαθμίδα («κρίσιμο») επειδή οι αρχές πίστευαν ότι είχαν συλλάβει όλους τους κύριους δράστες».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε