Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λουιζιάνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! – «Προετοιμαστείτε για το χειρότερο»

Λουιζιάνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! – «Προετοιμαστείτε για το χειρότερο»

Η Λουιζιάνα θα είναι το επόμενο… «χτύπημα» του κυκλώνα Ισαάκ και ο κυβερνήτης καλεί τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 2005.

Για την ώρα, ο Ισαάκ είναι τροπική καταιγίδα με ανέμους που ξεπερνούν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα. Κατευθύνεται στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού και κυρίως στη Λουιζιάνα. Γι’ αυτό και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η καταιγίδα που αναμένεται να μετατραπεί σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) θα πλήξει την Λουιζιάνα. Και όλα αυτά επτά χρόνια μετά το φονικό πέρασμα του (χειρότερου στην ιστορία των ΗΠΑ) τυφώνα Κατρίνα, που άφησε πίσω του 1.800 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπόμπι Τζίνταλ κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το χειρότερο. “Αν ζείτε σε χαμηλό υψόμετρο και σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, σήμερα είναι μια καλή μέρα να το κάνετε”, έστειλε το… μήνυμα.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να προμηθευτούν νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Και φαίνεται πως τον άκουσαν αν κρίνει κανείς από την εικόνα στα ράφια των σουπερ μάρκετ…

Ο φόβος είναι δεδομένος. Για πολλούς, ο εφιάλτης επιστρέφει. Χαρακτηριστική η πινακίδα με το μήνυμα: “Προετοιμαστείτε, μην πανικοβάλεστε, προσευχηθείτε”.

Ο Ισαάκ βρισκόταν στις 06:00 ώρα Ελλάδας νοτιοανατολικά του Μομπάιλ στις ακτές του Μισισιπή, σύμφωνα με το NHC.
“Αναγνωριστικό αεροσκάφος ανέφερε πως ο Ισαάκ ενισχύεται. Υπάρχει κίνδυνος να ανέβει δύο ως τρία μέτρα η στάθμη των υδάτων. Η ένταση των ανέμων έχει αυξηθεί”, επισημαίνει το κέντρο.

“Ο συνδυασμός των ανέμων και της παλίρροιας είναι πιθανόν να προκαλέσει την άνοδο των υδάτων και σημαντικές πλημμύρες σε περιοχές που συνήθως πλήττονται από ξηρασία”, προσθέτει το κέντρο.


Οι βροχοπτώσεις προβλέπεται να φτάσουν ως και 46 εκατοστά στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα, τη νότια Αλαμπάμα, το Μισισιπή και τη βορειοδυτική Φλόριντα.


Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα Ρόμπερτ Μπέντλεϊ αποφάσισε την εκκένωση των κομητειών Μομπάιλ και Μπόλντγουιν στα νότια της πολιτείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS – TWITTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ισαάκ ακολουθεί τα χνάρια της Κατρίνα – Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ

Και μόνο που το βλέπεις… – Ο τυφώνας Ισαάκ θυμίζει Κατρίνα! – ΦΩΤΟ

Πλησιάζει ο Ισαάκ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες

Ο… Ισαάκ αναβάλει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε