Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Λουτρό” αίματος μέσα σε ένα 24ωρο στη Βαγδάτη

“Λουτρό” αίματος μέσα σε ένα 24ωρο στη Βαγδάτη

26 νεκροί και 53 τραυματίες απο τη διπλή βομβιστική επίθεση στην επορική τράπεζα του Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας της Βαγδάτης, είπε ότι στην επίθεση στην Εμπορική Τράπεζα συμμετείχαν δύο βομβιστές καμικάζι που οδήγησαν δύο αυτοκίνητα στην κεντρική είσοδο της τράπεζας και ανατινάχθηκαν.

Το κτίριο, όπου στεγάζεται η τράπεζα υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, δύο από τους νεκρούς ήταν αξιωματικοί που φρουρούραν ένα γειτονικό γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εκδίδει ιρακινές ταυτότητες.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μία εβδομάδα μετά από την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.

Αιματηρό 24ωρο

Στο μεταξύ κατα τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 16 από την έκρηξη τριών βομβών που είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο, στη σιϊτική συνοικία Χουρίγια, βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος ασφαλείας.

Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με ρουκέτα Κατιούσα στην αλ-Ομπέιντι, μία φτωχή σιϊτική περιοχή, ανατολικά της Βαγδάτης.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας εντοπίστηκαν και πέντε πτώματα γυναικών σε κτίριο στη συνοικία Ζαγιούνα. Αξιωματούχος ασφαλείας εκτιμά ότι οι γυναίκες πρέπει να δολοφονήθηκαν πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε