Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο Ιράκ – 53 νεκροί, μεταξύ τους ένας δημοσιογράφος του Reuters

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Για ακόμη μια φορά, το Ιράκ βυθίστηκε στο αίμα. Αυτή τη φορά ήταν η πόλη Τικρίτ το επίκεντρο μιας αιματηρής επίθεσης με 53 νεκρούς και 98 τραυματίες.

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν στην Τικρίτ. Μεταξύ των θυμάτων και ένας δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters

Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν παγιδευμένα με βόμβες αυτοκίνητα, ζώνες με εκρηκτικά και χειροβομβίδες προκειμένου να εισβάλουν στο κτίριο, ενώ για αρκετές ώρες κράτησαν και ομήρους. Οι δράστες, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, φορούσαν στρατιωτικές στολές, έριξαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν πριν εισβάλουν.

Μέλη των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο κτίριο και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους, που κρατούσαν ομήρους στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν τέλος στην κατάληψη του κτιρίου από τους ενόπλους ύστερα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Ο Τζάσιμ αλ Ντουλάιμι, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου της Σαλαχεντίν, δήλωσε ότι τρία μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και 7 αντάρτες είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο δημοσιογράφος που έχασε τη ζωή του ήταν ο Σαμπάχ αλ Μπάζι , 30 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε