Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο Ιράκ – Πάνω απο 102 νεκροί

Λουτρό αίματος στο Ιράκ – Πάνω απο 102 νεκροί

Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις έσπειραν το θάνατο σε διάφορα σημεία της χώρας. Οι περισσότερες έγιναν στα περίχωρα της Βαγδάτης. Πάνω απο 300 οι τραυματίες.

Δεν έχει τέλος η βία στο Ιράκ. Σε πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις σήμερα περισσότεροι απο 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 300 τραυματίστηκαν.

Το αιματηρώτερο πλήγμα καταγράφηκε στη Χίλα, 95 χλμ νοτίως της Βαγδάτης. Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, στον χώρο στάθμευσης ενός εργοστασίου, εξερράγησαν κατά την έξοδο των εργατών. Κατά την άφιξη της αστυνομίας και των ασθενοφόρων στον τόπο του συμβάντος εξερράγη κι ένα τρίτο αυτοκίνητο.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 155 τραυματίσθηκαν σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, που παρέσχε ο Δρ Ιχάμπά Νταμπχάουϊ του νοσοκομείου της Χίλα.

Νωρίτερα το απόγευμα 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 73 τραυματίσθηκαν σε τρεις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βασόρα, στα νότια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην πόλη Σουουαΐρα βόμβα εξερράγη κοντά σε σιιτικό τζαμί. Οταν περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν τα θύματα, ανατινάχθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Απο αυτή τη διπλή επίθεση σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 70. 

Αλλοι 9 σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν απο βομβιστικές επιθέσεις σε στρατιωτικά φυλάκια, στη Βαγδάτη. Οι περισσότεροι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως γνωστοποιήθηκε από πηγή του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. “Πρόκειται για συντονισμένες τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δυνάμεις ασφαλείας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Βαγδάτης, Κάσεμ Ατα. 

‘Αλλος ένας πολίτης και τρεις σωματοφύλακες του δημάρχου της πόλης Ταρμίγια, σκοτώθηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή του δημάρχου έγινε στόχος επίθεσης. Ο δήμαρχος και 15 ακόμα άνθρωποι τραυματίσθηκαν. 

Στη Φαλούτζα, τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δυο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον κατοικιών μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Στην πόλη, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε κατάστημα, ενώ δυο ένοπλοι κούρδοι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Μοσούλη. 

Κοντά στην πόλη Μπαλάντ, 70χλμ βορείως της Βαγδάτης δυο ιρανοί προσκυνητές τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε