Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο Ιράκ

Επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έπεσαν νεκροί μέσα σε δύο ημέρες στο Ιράκ.

Εντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μία σειρά επιθέσεων στη Βαγδάτη και το βόρειο Ιράκ, ενώ αυξήθηκαν και τα θύματα από την χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Χίλα (νότια της Βαγδάτης), σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που τραυμάτισε άλλους επτά, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας και Εσωτερικών. Στη Μοσούλη (350 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης) τρεις δάσκαλοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.

Ακόμα ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας τρυαμτίστηκε στο κέντρο της Μοσούλης από έκρηξη βόμβας που είχε στόχο μία αστυνομική περίπολο, σύμφωνα με την αστυνομία που νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι στα δυτικά της πόλης ανακαλύφθηκε το πτώμα μίας στραγγαλισμένης γυναίκας. 

Στα σύνορα με την Συρία ένας Κούρδος σκοτώθηκε και ακόμα 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που έγινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ράμπια, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Στην πόλη Μανσουρίγια (80 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης) δύο αδερφοί του σουνίτη δημάρχου της πόλης Μουσταφά αλ Αζάουι έπεσαν θύματα απαγωγής την ώρα που κατευθύνονταν προς την δουλειά τους. Τα πτώματά τους βρέθηκαν λίγο αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Ντιγιάλα.

Τέλος, ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Χίλα έφτασε τους 19.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε