Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Λυπηρές” οι δηλώσεις του διοικητή της Deutsche Bank

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι αμφιβολίες που εκφράστηκαν από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξοφλήσει το χρέος της προκαλούν κατάπληξη και είναι λυπηρές, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρέντερλε.

Η χρονική στιγμή -λίγες μόλις ημέρες μετά την υιοθέτηση του σχεδίου των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ- και οι συνθήκες που επελέγησαν από τον κ. Ακερμαν για να εκφράσει τη δυσπιστία του, δεν εκτιμήθηκαν καθόλου από τον φιλελεύθερο υπουργό. “Τη στιγμή που γίνεται μια συζήτηση με τόσο δημόσιο τρόπο, το να εκφράζουμε τόσο έντονες κρίσεις στην τηλεόραση δεν είναι και πολύ φρόνιμο”, είπε προσθέτοντας ότι “η χρονική στιγμή ήταν ακατάλληλη”. 

Ο Γιόζεφ Ακερμαν, ερωτηθείς για την πιθανότητα πλήρους εξόφλησης του χρέους της από την Αθήνα, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ σε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση ZDF: «Αμφιβάλλω αν η Ελλάδα είναι πραγματικά σε θέση τελικά να το επιτύχει”. Η γερμανική κυβέρνηση απάντησε την Παρασκευή ότι “δεν υπάρχει λόγος τη στιγμή αυτή να κάνουμε εικασίες για τέτοια σενάρια», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Σαμπίν Χαϊνμπαχ. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε