Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Λύθηκε το… μυστήριο με τα «ματωμένα» διαμάντια της Ναόμι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μια μέρα μετά την κατάθεση της Ναόμπι Κάμπελ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης λύθηκε ο γρίφος σχετικά με το που βρίσκονται τα περιβόητα διαμάντια που της είχε δώσει ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ.

Φίλος της Κάμπελ και πρώην επικεφαλής του Ταμείου Νέλσον Μαντέλα για τα παιδιά αποκάλυψε ότι είχε στην κατοχή του τα διαμάντια από τον Σεπτέμβριο του 1997, αλλά μόνο πρόσφατα τα παρέδωσε στην αστυνομία.

“Η Ναόμι Κάμπελ μου είχε δώσει τρία μικρά, ακατέργαστα διαμάντια στις 26 Σεπτεμβρίου 1997”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Τζέρεμι Ράτκλιφ. Αν και η Κάμπελ ήθελε το Ταμείο να χρησιμοποιήσει τα διαμάντια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο Ράτκλιφ δεν θέλησε να το εμπλέξει σε πιθανώς παράνομες δραστηριότητες. Για αυτό και τελικώς αποφάσισε να τα κρατήσει.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έλαβε τα διαμάντια την ημέρα που η Ναόμι Κάμπελ βρέθηκε στη Χάγη για να καταθέσει στη δίκη του πρώην δικτάτορα της Λιβερίας.

Την ίδια στιγμή, σκάνδαλο προκαλεί η δημοσίευση μίας γυμνής φωτογραφίας της Κάμπελ από εφημερίδα της Λιβερίας, την ημέρα μάλιστα που εκείνη κατέθετε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η εφημερίδα The Democrat είχε στο πρωτοσέλιδό της τον τίτλο “Ματωμένα διαμάντια, η ώρα της αλήθειας είναι σήμερα” και μία γυμνή φωτογραφία του μοντέλου, με γυρισμένη την πλάτη και το κεφάλι στραμμένο προς μία φωτογραφία του Τσαρλς Τέιλορ.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία οι βουλευτές της Λιβερίας θέλησαν να καλέσουν τον Τομ Καμάρα, εκδότη της εφημερίδας, στο κοινοβούλιο για να απολογηθεί, ενώ το πρωτοσέλιδο προκάλεσε έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα ΜΜΕ της Μονρόβια.

Διαβάστε επίσης
“Δεν ξέρω τίποτα για το διαμάντι” λέει η Ναόμι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε